De meest populaire lenzen

Bas van Rijswijk     februari 18, 2019    

Vroeger kon je kiezen tussen harde contactlenzen en zachte lenzen, en die lenzen droeg je dan een half jaar. Tegenwoordig is er heel veel meer keus. je hebt daglenzen, weeklenzen, maandlenzen, dag/nachtlenzen, kleurlenzen en veel meer.


Hier kijken we naar de top vijf van meest gedragen soorten lenzen en geven veel informatie. Ook laten we je zien waar je deze contactlenzen goedkoop kunt kopen.


Om met met laatste te beginnen. Op de consumentensite Beste Kopen vind je een overzicht van beste winkels om online lenzen te kopen. Bij deze winkels koop je de contactlenzen van alle goede en belangrijke merken met hoge korting, Deze kortingen kunnen wel oplopen tot meer dan 50% Kijk bij de winkels voor meer informatie.

Hieronder vind je de top vijf van meest gedragen soorten lenzen:

Daglenzen

Daglenzen zijn contactlenzen die maar één dag meegaan. 's avonds gooi je deze lenzen weg en de volgende ochtend pak je een nieuw setje. Daglenzen hebben enkele grote voordelen. 

Een beschadiging is niet erg, de volgende dag gebruik je immers nieuwe lenzen en ook als je eens een lens verliest is er nauwelijks financiële schade. 

Ook is er geen lensvloeistof nodig wat heel veel geld bespaart. Daglenzen worden ook vaak gebruikt door mensen die ze alleen tijdens het sporten gebruiken. Na het sporten gooien ze ze weg.

Weeklenzen

Weeklenzen zijn lenzen die in de praktijk 1 a 2 weken meegaan, daarna moeten ze vervangen worden. Hierbij is dus wel een lenshouder en lensvloeistof nodig. 

Er zijn maandlenzen die je (in overleg met optometrist) dag en nacht kunt dragen en die dan na maximaal 2 weken weggegooid moeten worden. Deze maandlenzen worden dan vaak weeklenzen genoemd (verwarrend). 

De Air Optix Aqua is een voorbeeld van zo'n maandlens/weeklens. Normaal gesproken draag je weeklenzen echter alleen overdag.Maandlenzen

Vroeger droeg je lenzen soms wel een half jaar, maar tegenwoordig is een maand het maximum. Zes van deze maandlenzen zijn echter een stuk goedkoper dan de halfjaarlenzen van vroeger. 

Maandlenzen zijn de goedkoopste oplossing en worden daarom ook het meest verkocht en gebruikt. 

Goede maar goedkope maandlenzen worden gemaakt door Bausch & Lomb, CooperVision, Johnson & Johnson, Coba Vision en Ocular Science. Doordat maandlenzen lang meegaan is het belangrijk dat ze sterk zijn en dagelijks goed gereinigd worden.

Dag en nachtlenzen

Lenzen die je zowel overdag als in de nacht kunt dragen zijn  in tegenstelling tot andere contactlenzen gemaakt van silicone-hydrogel. Dat is een materiaal dat vijf maal zoveel zuurstof doorlaat dan andere contactlenzen waardoor het hoornvlies voldoende zuurstof krijgt. 

Dag en nachtlenzen hoef je niet iedere avond uit te doen en schoon te maken. Er bestaan veel verschillende soorten met draagtijden die verschillen van maximaal 6 dagen tot wel maximaal een maand. 

Voorbeelden van goede dag en nachtlenzen zijn de PureVision Toric van Bausch & Lomb, de Acuvue Oasys van Johnson & Johnson en de Air Optix Night & Day Aqua van CIBA Vision.

Kleurlenzen

Ben je niet tevreden over de kleur van je ogen? Of wil je af en toe een ander kleurtje? Steeds meer mensen maken gebruik van kleurlenzen. Dit zijn contactlenzen die de kleur van je ogen "veranderen". Je hebt kleurlenzen op sterkte en kleurlenzen voor mensen die helemaal geen bril of lenzen nodig hebben. Ook zijn deze gekleurde lenzen als daglenzen, maandlenzen en dag en nachtlenzen te koop.

Maar er valt nog meer te kiezen: Gekleurde lenzen zijn er ook in twee soorten, opaque lenzen en tinted lenzen (ook wel enhancers lenzen genoemd). 

Opaque lenzen hebben een dekkende kleurlaag. Deze gekleurde contactlenzen laten niets van de eigen oogkleur door, de kleur van de ogen wordt hierbij uitsluitend door de contactlenzen bepaald. 

Tinted lenzen (enhancers lenzen) zijn licht transparant. Ze laten nog wat kleur van het oog door. Deze kleurlenzen zijn bedoelt voor vrouwen en mannen die de kleur van hun oog wat willen corrigeren.

Al dit soort contactlenzen van alle belangrijke merken kun je goedkoop kopen bij de beste winkels om online contactlenzen te kopen. Bij deze winkels vind je ook een schat aan informatie over het kopen en dragen van lenzen.

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.