Beste espresso koffiezetapparaat (espressomachine)

Bas van Rijswijk     februari 18, 2019    

Veel mensen die een koffiezetapparaat kopen kiezen voor een espressomachine. Naast een gewoon koffiezetapparaat of als vervanging daarvan.


Wij kijken hier naar de top vijf van beste espresso koffiezetapparaten / espressomachines. En we geven informatie over het alternatief die espressomachines vormen voor gewone koffiezetapparaten.


Deze top vijf van beste espresso koffiezetapparaten is gebaseerd op de Beste Koffiemachine Kopen. Op Beste Koffiemachine Kopen vind je informatie over alle koffiezetapparaten, espressomachines (filters, cups en pads) en je vind er de beste winkels om goedkoop al deze koffiezetters kopen. Zonder verzendkosten binnen een dag geleverd. Ook vind je er de Espressomachine Top 10 en een Koffiemachine Keuzehulp met selectiemogelijkheden voor het vinden van de voor jou beste espressomachine, reviews, tests en ervaringen.

Hieronder de top vijf van beste espresso koffiezetapparaten (espressomachines)

1. Philips Saeco HD8751/11 Intelia Focus

Een koffiezetapparaat voor espresso, caffe lungo en gewone koffie. Deze koffiemachine van Philips werkt met koffiebonen die vers gemalen worden en kan twee kopjes koffie tegelijk zetten. Deze Saeco espressomachine blinkt uit door zijn gebruiksgemak. Het koffiezetapparaat beschikt over een overzichtelijk bedieningspaneel en een helder display.Veel gaat bij deze koffiezetter automatisch, zoals ontkalken en reinigen. De hoeveelheid te zetten koffie en de sterkte zijn goed in te stellen zodat je de koffie krijgt die het best bij je persoonlijke smaak past. Met zijn waterreservoir van 1,5 liter en bonenreservoir van 300 gram heeft dit luxe koffiezetapparaat / espressomachine een grote capaciteit.

2. Magimix Nespresso Inissia M105

Deze stijlvolle espressomachine werkt via Nespresso-cups. In 25 seconden bereid hij een kopje koffie waarin de smaken optimaal aanwezig zijn. Met een breedte van 12 centimeter en een diepte van 32 centimeter is het een compact apparaatje dat weinig ruimte inneemt. Maar ondanks zijn geringe afmetingen en lage prijs kan de Magimix Nespresso Inissia alles dat je van een Nespresso-apparaat verwacht. Je maakt er heerlijk smaakvolle espresso en caffè lungo mee. Nadeel: de koffiesterkte is niet instelbaar.


3. Philips Saeco Minuto HD8763/01

De Saeco Minuto maakt voor jou de heerlijkste koffie- en melk-specialiteiten zoals cappuccino, espresso, gewone koffie, en latte macchiato. Koffiesterkte, temperatuur en hoeveelheid zijn bij dit koffiezetappaat makkelijk aan te passen. Een ideaal apparaat, of je nu een sterke espresso of een gewoon kopje koffie wil. De gepatenteerde melkopschuimer bereidt met slechts één druk op de knop melkschuim in een regelmatige stroom zonder te spetteren. Het gevulde melkreservoir is makkelijk in de koelkast of in het koffiezetapparaat te plaatsen. De lekbak en het koffieresidureservoir kunnen in de vaatwasser geplaatst worden en ook volautomatische reiniging is mogelijk. De Saeco Minuto van Philips werkt met koffiebonen, maar ook met gemalen koffie.

4. Philips Saeco Minuto HD8662/01

De Saeco Minuto HD8763/01 is een meer eenvoudige versie van de bovenstaande HD8763/01. Dit espresso koffiezetapparaat mist ten opzichte van de uitgebreidere versie een melkreservoir en is alleen geschikt voor koffiebonen (niet voor gemalen koffie).

5. Magimix Nespresso CitiZ & Milk M190

Deze Magimix CitiZ is een Nespresso-apparaat dus werkt met cups. Je kunt er koffie en espresso mee maken, maar dankzij het melkreservoir ook een cappucino, een macchiato, een koffie verkeerd of losse melkschuim.Al deze koffiezetapparaten / espressomachines en heel veel andere koffiemachines zijn voordelig te koop bij Koffiecenter. Kijk daar voor alle informatie en prijzen.

Is een espressomachine een alternatief voor een koffiezetapparaat?

Veel mensen gebruiken een espressomachine naast hun gewone koffiezetapparaat. Maar kun je hem ook voor gewone koffie gebruiken? Alle espresso koffiezetapparaten uit de bovenstaande staande top vijf zetten ook gewone koffie en caffè lungo.

Wat is caffè lungo?

Een caffè lungo is een espresso met meer water. Verwar dit niet met de caffè americano, een espresso waaraan water is toegevoegd. Bij een caffè lungo gaat er meer water door het apparaat, deze koffie wordt dan ook in een grotere kop geschonken en het maken duurt een minuutje langer. Bij een caffè lungo (Italiaans voor lange koffie) gaat al het water door de gemalen koffie. Een Lungo is daardoor rijker (maar ook bitterder) dan een capuccino en natuurlijk ook dan een caffè americano omdat er meer moeilijk opneembare componenten van de koffie in de drank worden opgenomen.

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.