Beste merken speelgoedauto's

Redactie     februari 21, 2019    

Matchbox en Dinky Toys waren ooit legendarische merken speelgoedauto's. Maar hoewel ze officieel nog bestaan worden er onder de namen Matchbox en Dinky Toys nauwelijks nog speelgoedauto's op de markt gebracht.


Maar wie zijn hun opvolgers? Wat zijn nu de belangrijkste merken speelgoedauto's? Hier een top vijf van speelgoedmerken die op dit gebied momenteel de toon aangeven.


1. Hot Wheels

Hot Wheels is onderdeel van het Amerikaanse speelgoedconcern Mattel. Deze speelgoedgigant bezit ook de merken Matchbox en Dinky Toys maar Hot Wheels is met afstand hun belangrijkste merk speelgoedauto's. Hot Wheels bestaat al sinds 1968 en heeft in die jaren met wisselend succes (en met wisselende kwaliteit) speelgoedauto's gemaakt. In de jaren 80 werden de speelgoedauto's bijvoorbeeld in Franse gevangenissen gemaakt en was de kwaliteit bedroevend laag. Tegenwoordig maakt Hot Wheels echter heel goede modelauto's en speelgoedauto's.


Mattel mikt met Hot Wheels tegenwoordig op de iets oudere kinderen en volwassen verzamelaars. Dit verklaart de goede kwaliteit van de hedendaagse Hot Wheels auto's. Maar Hot Wheels zijn niet alleen maar verzamelobjecten en schaalmodellen. Neem bijvoorbeeld de Hot Wheels colour shifters. Deze speelgoedauto's veranderen van kleur als ze nat worden.
Aanbiedingen van Hot Wheels auto's

2. Carrera

Carrera maakt heel andere speelgoedauto's. Het Duitse Carrera is namelijk gespecialiseerd in model-racebanen. Daarnaast maken ze tegenwoordig ook draadloos bestuurbare schaalmodellen.


In het modelracen is Carrera toonaangevend. Geen ander merk verkoopt zoveel speelgoed racebanen als Carrera.
Aanbiedingen van Carrera banen en auto's

3. Siku

Evenals Carrera is Siku een Duits speelgoedmerk. Ze maken echter heel andere speelgoedauto's. Siku is gespecialiseerd in miniatuur voertuigen die tot in de kleinste details worden nagemaakt. Naast miniatuur-auto's maakt Siku vooral heel veel miniatuurversies van landbouwvoertuigen en transportvoertuigen.


Met Siku speelgoedauto's kun je leuk spelen maar ze zijn ook prachtig om gewoon ergens als sier neer te zetten.
Aanbiedingen van Siku

4. Bruder

Bruder is een andere Duitse fabrikant van model speelgoedauto's. Bruder maakt auto's op een schaal van 1 op 16. Evenals Siku maakt Bruder ook heel veel landbouwvoertuigen en transportvoertuigen op schaal na.


De keuze uit speelgoedauto's en schaalmodellen van Bruder is erg groot.
Aanbiedingen van Bruder

5. Bburago

Ook Bburago maakt prachtige schaalmodellen. De Bburago collectie omdat talloze personenauto's waaronder heel veel klassiekers. Al deze schaalmodellen zijn zorgvuldig op schaal nagemaakt. Bburago maakt zijn speelgoedauto's in diverse schaalgroottes: Bburago modelauto's zijn er in de schaalgroottes  1:18, 1:24. 1:32 en 1:43.De Bburago modelauto's zijn goedkoper dan die van Bruder en Siko, dat maakt het ook aantrekkelijk ze te sparen.
Aanbiedingen van Bburago

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.