Beste speelgoed auto merken

Bas van Rijswijk     februari 21, 2019    

De top 5 van speelgoed auto merken, en aanbiedingen van hun speelgoedauto's.

Matchbox en Dinky Toys waren ooit legendarische merken speelgoedauto's. Maar hoewel ze officieel nog bestaan worden er onder de namen Matchbox en Dinky Toys nauwelijks nog speelgoedauto's op de markt gebracht.

Beste speelgoed auto merken

Maar wie zijn hun opvolgers? Wat zijn nu de belangrijkste merken speelgoedauto's? Hier een top vijf van speelgoedmerken die op dit gebied momenteel de toon aangeven.


1. Hot Wheels speelgoed auto's

Hot Wheels is onderdeel van het Amerikaanse speelgoedconcern Mattel. Deze speelgoedgigant bezit ook de merken Matchbox en Dinky Toys maar Hot Wheels is tegenwoordig met afstand hun belangrijkste merk speelgoedauto's. 

Hot Wheels bestaat al sinds 1968 en heeft in die jaren met wisselend succes (en met wisselende kwaliteit) speelgoedauto's gemaakt. In de jaren 80 werden de Hot Wheels speelgoedauto's bijvoorbeeld in Franse gevangenissen gemaakt en was de kwaliteit bedroevend laag. 

Tegenwoordig maakt het speelgoedauto merk Hot Wheels echter heel goede modelauto's en speelgoedauto's, die toch vaak verbazend goedkoop zijn. 

Hot Wheels speelgoedauto merk
Hot Wheels speelgoed auto


Mattel mikt met Hot Wheels tegenwoordig op de iets oudere kinderen en volwassen verzamelaars. Dit verklaart de goede kwaliteit van de hedendaagse Hot Wheels auto's. 

Maar Hot Wheels zijn niet alleen maar verzamelobjecten en schaalmodellen. Neem bijvoorbeeld de Hot Wheels colour shifters. Deze speelgoedauto's veranderen van kleur als ze nat worden, en dan zijn er natuurlijk nog de bekende Hot Wheels racetracks. 

Kijk hieronder voor meer informatie en voor aanbiedingen van de leukste Hot Wheels speelgoed auto's.


2. Carrera auto's

Het speelgoedauto merk Carrera maakt heel andere speelgoedauto's. Het Duitse Carrera is namelijk gespecialiseerd in model-racebanen. Daarnaast maakt Carrera tegenwoordig ook draadloos bestuurbare schaalmodellen.

Speelgoed racebaan merk Carrera

Carrera speelgoed racebaan

In het modelracen is Carrera toonaangevend. Geen ander merk verkoopt zoveel speelgoed racebanen als Carrera.

3. Siku miniatuur speelgoed auto's

Evenals Carrera is Siku een Duits speelgoedmerk. Siku maakt echter heel andere speelgoedauto's. Siku is gespecialiseerd in miniatuur voertuigen die tot in de kleinste details worden nagemaakt. Naast miniatuur-auto's maakt Siku vooral heel veel miniatuurversies van landbouwvoertuigen en transportvoertuigen.

speelgoed auto merk Siku

Siku speelgoed auto's


Met Siku speelgoedauto's kun je leuk spelen maar ze zijn ook prachtig om gewoon ergens als sier neer te zetten.

4. Bruder model speelgoed auto's

Bruder is een andere Duitse fabrikant van model speelgoedauto's. Bruder maakt auto's levensecht na op een schaal van 1 op 16. Evenals Siku maakt Bruder ook heel veel landbouwvoertuigen en transportvoertuigen op schaal na.

Bruder model speelgoed auto's

Speelgoedauto's en schaalmodellen Bruder


De keuze uit speelgoedauto's en schaalmodellen van Bruder is erg groot.

5. Bburago

Ook Bburago maakt prachtige schaalmodellen. De Bburago collectie omdat talloze personenauto's waaronder heel veel klassiekers. Al deze schaalmodellen zijn zorgvuldig op schaal nagemaakt. Bburago maakt zijn speelgoedauto's in diverse schaalgroottes: Bburago modelauto's zijn er in de schaalgroottes  1:18, 1:24. 1:32 en 1:43.

Bburago schaalmodel speelgoed auto

Bburago schaalmodel speelgoed auto


De Bburago modelauto's zijn goedkoper dan die van Bruder en Siko, dat maakt het ook aantrekkelijk ze te sparen.

Meer goede speelgoed auto merken

En zo zijn er nog veel meer goede merken speelgoed auto's. Sommige maken leuke speelgoedautootjes voor peuters en kleuters, andere goede speelgoed auto merken maken modellen van auto's op schaal.

Schaalmodel speelgoeddauto's worden naast Bruder. Siko en Bburago bijvoorbeeld ook gemaakt door het speelgoedauto merk Minichamps. 

Goede merken voor speelgoedauto's voor peuters en kleuters zijn Fisher Price, Vtech, Wader en Wow., en voor wat oudere kinderen zijn er de speelgoedauto's van de merken PlayMaxx, Matchbox, Jada Toys, Simba Dickie Toys en Zuru.

Zie ook:

Onderwerp:
Hier de top 5 van speelgoed auto merken en andere goede merk speelgoed auto's. Bij ieder van de beste speelgoedauto merken vind je aanbiedingen van hun speelgoedauto's.


Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.