5 verzekeringen die iedereen zou moeten afsluiten

Bas van Rijswijk     februari 18, 2019    


Er worden genoeg verzekeringen aangeboden (en verkocht!) die vrij nutteloos zijn. Vaak kun je bij die verzekeringen beter zelf het risico lopen en lijken ze vooral uitgevonden om de rekening van de verzekeraar te spekken.


Maar er zijn ook verzekeringen waarbij het absoluut verstandig is om ze af te sluiten. Vooral omdat er met die verzekeringen grote bedragen gepaard gaan die je zelf waarschijnlijk niet kunt opbrengen. Wij kijken hier naar de top vijf van noodzakelijke verzekeringen.


1. Particuliere aansprakelijkheidsverzekering (AVP)

Een particuliere aansprakelijkheidsverzekering (vaak AVP kortweg genoemd) is in Nederland niet verplicht. Dat is eigenlijk vreemd want mensen kunnen fouten maken die tonnen schade kunnen veroorzaken. Is zo iemand dan niet verzekerd, dan kan hij of zij zelf in grote financiele problemen komen. En ook de persoon die de schade toegebracht wordt kan hier groot financieel nadeel van ondervinden omdat de schade niet (volledig) verhaald kan worden.

Een Particuliere aansprakelijkheidsverzekering (AVP) is te vergelijken met de WA verzekering voor de auto. Het grote verschil is dat die wettelijke aansprakelijkheidsverzekering wel verplicht is. Ook buiten de auto kun je echter grote schade aanrichten. Bijvoorbeeld op de fiets, lopend of in een winkel. Ook bent u aansprakelijk voor de schades de uw huisdieren of kinderen veroorzaken.
Alle informatie over de particuliere aansprakelijkheidsverzekering

2. Opstalverzekering

In tegenstelling tot de noodzaak van de particuliere aansprakelijkheidsverzekering zien mensen meestal wel het nut in van de opstalverzekering. Deze verzekering verzekerd immers hun huis etgen schade, en de meeste eigenaren van een koopwoning hebben al hun geld in hun huis zitten. Dan wil je je wel verzekeren!

Een opstalverzekering werd vroeger ook wel brandverzekering genoemd. De dekking gaat echter veel verder dan die van brand alleen. De opstalverzekering is tegenwoordig standaard, daarom is het een beetje verwarrend dat deze ook wel uitgebreide opstalverzekering genoemd wordt. Deze naamgeving stamt echter nog uit de tijd dat alleen de brandverzekering standaard was.
Alle informatie over de opstalverzekering

3. Reisverzekering

Niet alle verzekeringen zijn even zinvol, maar toch is het afsluiten van een reisverzekering wel aan te raden. Een reisverzekering is namelijk niet duur maar biedt wel goede dekkingen. Je moet echter wel even kijken naar wat zinvol is om te verzekeren. Niet alleen is een wintersportverzekering vrij zinloos als je alleen in de zomer naar het strand op vakantie gaat, maar ook is pechholp een zinloze extra module als je al via de ANWB Europadekking hebt. Kijk dus als je een reisverzekering afsluit goed welke aanvullende modules je wel en niet nodig hebt.

Vind je het een gedoe om telkens een reisverzekering af te sluiten? Kies dan voor een doorlopende reisverzekering. Deze is al snel goedkoper en je bent ook tijdens korte buitenlandse trips verzekerd.
Alle informatie over de reisverzekering

4. Zorgverzekering

De zorgverzekering is in Nederland een verplichte verzekering. Iedere Nederlander is verplicht zich in Nederland voor zorg te verzekeren. Toch willen we de zorgverzekering vermeldeb in deze top vijf van verzekeringen die mensen moeten afsluiten. Een goede zorgverzekering is namelijk van groot belang. Zorg is peperduur en zonder goede zorgverzekering kun je in de situatie komen dat je van bepaalde zorg moet afzien omdat je er geen geld voor hebt. Bijvoorbeeld de tandarts of de fysio.

Bespaar daarom niet op de aanvullende zorgverzekeringen die je nodig hebt. Uiteindelijk kost dit je meer geld.
Alle informatie over de zorgverzekering

5. Autoverzekering

Een WA autoverzekering is verplicht, daar kom je dus niet onderuit. Maar van een WA Plus of All Risk autoverzekering willen mensen nog wel eens afzien omdat ze deze te duur vinden. Dat is een verantwoorde keuze als een auto vijf of zes jaar oud is, maar wat bij een twee jaar oude auto? Bij een total loss door eigen schuld krijg je dan geen cent vergoed terwijl de waarde van de auto nog hoog was. En waarschijnlijk heb je in die twee jaar niet voldoende gespaard om weer een vergelijkende auto te kopen. Tot een leeftijd van een jaar of vijf is het verstandig een auto all risk te verzekeren. Een ongeluk vind snel plaats.
Alle informatie over de autoverzekering

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.