De meest innovatieve uitjes

Bas van Rijswijk     januari 01, 2018    

De ANWB heeft 5 uitjes genomineerd als 'Meest Innovatieve Uitje van 2013". Om daarvoor in aanmerking te komen moet er onder andere echt wat te beleven zijn bij het uitje, moet het uitje bijzonder zijn en moet het vernieuwend zijn.


Vorig jaar won De Koe-safari van de Vechtdal Hoeve in ArriĆ«n (Overijssel) de prijs voor ‘Meest innovatieve uitje 2012’.


De top vijf hieronder staat in alfabetische volgorde. Het betreft immers nominaties voor de uiteindelijke uitverkiezing. Alle vijd de uitjes lijken ons echter meer dan de moeite waard.

De Vuurproef (Spoorwegmuseum Utrecht)
Film, decors en special effects maken van De Vuurproef een superspannende reis door de geschiedenis van twee eeuwen spoorweggeschiedenis.

Forteiland Pampus (Pampus Forteiland, Muiden)
Na honderden jaren leeft Pampus weer.  Je hoort kanongeluid, het geratel van machines, en ruikt de geur van de keuken. Durf je de donkere gang in? Beleef de Pampus Xperience.

Informatiecentrum Futureland (Futureland, Maasvlakte Rotterdam)
Maak in de FutureFlightExperience een virtuele reis boven de Maasvlakte in 2035, bouw mee aan de Maasvlakte en sta zelf aan het stuurwiel.

Liberation Route Europa (Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen)
Op 80 plaatsen in de wijde omgeving van Arnhem zijn luisterplekken te vinden. Hier zijn via de telefoon of via te downloaden geluidsbestanden hoorspelen te beluisteren die verhalen over gebeurtenissen die daar in 1944 / 1945 plaatsvonden.

MuZIEum (MuZIEum, Nijmegen)
Het muZIEum is een ervaringsmuseum over zien en niet zien in Nijmegen. Voel, proef, ruik en beluister het dagelijkse leven, maar dan door de ogen van een blinde persoon. Je  krijgt een persoonlijke rondleiding van een blinde gids in de absolute duisternis.

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.