De beste NAS systemen

Bas van Rijswijk     10:42    


Een NAS is een apparaat wat je in je netwerk plaatst en waarop je al je bestanden plaatst. Bijvoorbeeld films, muziek en foto's, maar ook documenten, ebooks en gegevensbestanden. Deze bestanden kun je dan vanaf iedere computer, tablet of smartphone in het netwerk gebruiken. Ook smart TV's kunnen video's en muziek van een NAS afspelen. Hier de actuele top 5 van NAS systemen.

NAS top 5


Veel fabrikanten maken goede NAS systemen. Synology, Qnap, WD (Western Digital), Seagate, ZyXEL, Asustor en Netgear zijn namen die je veel tegenkomst. En voor Apple-gebruikers is er de Apple AirPort Time Capsule.

Beste NAS Kopen
Wil je een NAS systeem kopen? Neem dan vooral een kijkje op Beste NAS Kopen van de consumentensite Beste Kopen. Daar vind je alle informatie zoals de goedkoopste en beste winkels voor een NAS, een NAS Keuzehulp (met reviews, tests en gebruikerservaringen) en de actuele NAS Top 10.

Informatie NAS

Een NAS biedt je één plaats in huis waarop je al je bestanden opslaat. Deze zijn dan van ieder netwerk-apparaat beschikbaar. Je kunt de bestanden afspelen of raadplegen vanaf een smartphone of een computer maar ook vanaf je smart TV.

Downloaden

Wat daarbij erg handig is, is dat een goede NAS in staat is om zelf bestanden te downloaden van internet. Je hoeft alleen een torrent van bijvoorbeeld een film op te zoeken en je plaast deze in een speciale map op het NAS systeem. De NAS zorgt er dan voor dat de bestanden gedownload worden. Daarbij hoeft er geen computer aan te staan.

Backups maken

De NAS wordt meestal als fileserver gebruikt. Je raadpleegt bestanden die op de NAS staan. Maar je kunt de NAs ook heel anders gebruiken, namelijk om backups te maken van de bestanden op al je computers, tablets en smartphones. Dit kan de NAS helemaal zelfstandig voor je regelen. Je hoeft maar één keer een backup-schema in te voeren.

Meer NAS mogelijkheden

En zo bieden NAS systemen nog meer mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld een eigen FTP-server opzetten of de NAS als mailserver of webserver gebruiken. Je kunt er bewakingsbeelden op oplaan of er een netwerkprinter op aansluiten.

Bij het bovenstaande Beste NAS Kopen kun je precies zien wat elke NAS kan en wat de beste NAS systemen zijn.

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.
/* Google analytics */ /* einde Google analytics */