Druppelsystemen om planten water te geven tijdens vakantie

Redactie     juli 09, 2018    


Druppelsystemen om planten automatisch water te geven zijn vooral in de zomervakantie erg gewild. Er zijn heel goedkope druppelsystemen te koop die langzaam water in een pot laten druppelen, maar ook veel meer geavanceerde bewateringssystemen. Hier een top vijf van druppelsystemen voor je potplanten, kamerplanten en tuinplanten.


Simpel: Met een fles

De meest simpele druppelsystemen zijn druppelmondjes die je in een plantenbak of bloempot steekt. Bovenop deze mondjes plaats je een pet-fles (een plastic limonadefles) vol met water. Het druppelmondje zorgt er voor dat het water heel langzaam bij de wortel vrijkomt. Zo kun je gedurende een lange tijd de plant van water voorzien.

Meer uitgebreide druppelsystemen

Maar er zijn ook geavanceerde druppelsystemen die je op de waterkraan aansluit en waarmee je een groot aantal planten en bloembakken van water kunt voldoen. Via pijpen, druppelaars, t-stukken en andere koppelstukken kun je het water vervolgens naar de planten en bloemen toebrengen die je wilt laten bewateren. Bij sommige van deze uitgebreidere druppelsystemen kun je zelfs per plant bepalen hoeveel water deze krijgt.

Top 5: Kijk in de top vijf van beste systemen om planten automatisch water te geven volgens de beste druppelsystemen geselecteerd door de redactie van de tuinblog.

Foto: Gardena

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.