Diascanner top 5

Bas van Rijswijk     juni 19, 2018    


Heel veel mensen hebben nog stapels oude dia's op zolder liggen. Kostbare herinneringen die ze echter in deze moderne digitale tijd nooit meer bekijken. Hetzelfde geldt voor de vele foto's die ooit gemaakt zijn. Maar wist je dat je dia's en fotonegatieven heel makkelijk en snel kunt digitaliseren. En dat de diascanners die dit kunnen helemaal niet zo duur zijn.


De website Elektronicatips.nl heeft een top vijf van diascanners samengesteld. Kijk daar voor vijf goede scanners voor het supersnel digitaliseren van dia's, fotnegatieven en in één geval ook afgedrukte foto's.

Dia's digitaliseren zonder of met PC

We kunnen twee soorten diascanners onderscheiden. Je hebt diascanners waarbij een computer / laptop (Windows of Mac) nodig is om te scannen. En je hebt diascanners die daarnaast zelfstandig hun taak kunnen uitvoeren, dus zonder computer.

Zo'n laatste diascanner beschikt zelf over de software om de foto's te scannen en de diascanner plaatst de gescande afbeeldingen op een geheugenkaartje. Via een klein kleurenscherm kun je het resultaat in de gaten houden. Meestal worden er bij een diascanner verschillende invoer-adapters meegeleverd voor verschillende formaten foto's en dia's.

Duurder dan een fotoservice?

Er wordt veel geadverteerd door bedrijven die dia's voor je kunnen digitaliseren. Tip: Koop een diascanner en begin zelf zo'n bedrijf. Het professioneel laten digitaliseren is namelijk dusdanig duur dat je al snel  zo'n diascanner hebt terugverdiend. Bij een goedkope diascanner kan dat al bij 150 scans het geval zijn.

Kijk bij de bovenstaande top vijf van diascanners voor de beste diascanners van iedere soort.

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.