Deodorant heren

Bas van Rijswijk     januari 12, 2018    


Niemand ruikt graag naar zweet. Transpiratiegeur kun je verdoezelen maar ook voorkomen met een goede deodorant. Hier de top vijf van deodorants voor heren.


Top vijf deodorant voor heren


Blader door voor nog veel meer goede deodorants

Wat is deodorant?

Deodorant is een Latijnswoord (de-odorant) en betekent ontgeurder. Officieel is deodorant een verzorgingsprodukt om transpiratiegeur te verdoezelen door er een meer dominante geur overheen aan te brengen. Middelen die transpiratiegeur voorkomen heten officieel antitranspirant. In de praktijk verdoezelen en remmen de meeste deodorants die in Nederland te koop zijn de transpiratiegeur. Het zijn dus eigenlijk deodorants en antitranspiranten in één. Er wordt vaak gesproken over antitranspirant-deodorant.

Hoe werkt deodorant? (antitranspirant)

De transpirantiegeur wordt grotendeels tegengegaan door bacteriën in hun groei en remmen en door ze te doden. Het is namelijk niet het transpiratievocht zelf dat de zweetgeur veroorzaakt, maar de bacteriën die daarin tot wasdom komen.

Ook zorgt antitranspirant / deodorant er voor dat vetzuren in de transpiratie een chemische verbinding aangaan met een stof als zinkricinoleaat of zinkoxide. Dit maakt ze onschadelijk.

En tot slot zorgt de deordorant er voor dat er bovenop nog een lekker geurtje komt te liggen.

Soorten deodorant

De deodorant kan in diverse manieren op het lichaam worden aangebracht. De spuitbussen zijn het meest populair, gevolgd door rollers, sticks, crèmes en vloeistoffen. Axe is het meest populaire merk als deodorant voor mannen. Vooral mannen zijn in de ban van dit "Axe effect". Andere bekende merken herendeodorant zijn Nivea, Dove, Rexona en Fa. Luxere deo's worden gemaakt door o.a. Hugo Boss, Paco Rabanne, Van Gils, Tabac, Giorgio Armani, Rituals,  en Davidoff.

Online zijn deze deodorants vaak veel goedkoper dan in de winkel. Kijk bij de beste online drogisterijen voor goedkope aanbiedingen van deodorant.

Foto: Axe

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.