Elektrische fietsen top 5

Redactie     januari 01, 2001    


Welke elektrische fietsen worden momenteel het meest verkocht? Kijk hier voor de elektrische fiets top 5.


Elektrische fietsen top 5

1. Victesse Strada N7 HM met lage instap
2. Gazelle Orange N330 HMB NuVinci
3. Gazelle Orange C8 HMI
4. Cube Travel Hybrid One 400
5. Cube Travel Hybrid One 400 met lage instap

Deze ranglijst (augustus 2017) is gebaseerd op de verkopen van Fietsenwinkel.nl, één van de beste online fietsenwinkels. Steeds meer fietsen worden online gekocht omdat dit veel goedkoper is. Vooral bij een (dure) elektrische fiets loopt de besparing hoog op als je de e-bike online koopt.

De prijsverschillen tussen bovenstaande winkels en de gewone fietsenwinkels lopen bij elektrische fietsen op tot vele honderden euro's per fiets. Een korting van meer dan 400 euro is geen uitzondering. Kijk dus altijd eerst bij bovenstaande winkels voor je ergens een fiets koopt.

Nederlandse e-bikes doen het goed

Veel Nederlandse namen in de top vijf (Gazelle, Sparta, Batavus). De meeste kopers van een elektrische fiets kiezen nog altijd voor één van de grote bekende fietsmerken uit eigen land. Het eveneens Nederlandse Cortina doet het vooral goed bij de jongere doelgroep die ook steeds meer e-bikes gaat kopen.

Elektrische fiets met lage instap extra populair

Verder valt het op dat de lage instap heel gewild is. Zo'n lage (en ruime) instap maakt het opstappen en afstappen een stuk makkelijker en veiliger. Vooral voor ouderen, zwangere vrouwen en moeders met een fiets vol kinderen en boodschappen, maar eigenlijk voor iedereen. De behoefte om makkelijk op en af te stappen is er ook de reden van dat er veel meer damesfietsen dan herenfietsen worden verkocht, vooral bij de elektrische fietsen. Mannen kiezen om het gemak steeds vaker voor een damesmodel. Het is ook de verwachting dat de herenmodellen in de toekomst veel minder gemaakt gaan worden.

Waarom zijn elektrische fietsen zo duur?

Een gewone nieuwe fiets is prijzig. Maar voor een goede elektrische fiets betaal je (zelfs met hoge online korting) nog altijd minimaal zo'n 1.600 euro. Waarom is een e-bike zo duur? Dat komt niet eens zozeer door de motor of de techniek maar vooral door de accu. Accu's zijn duur en apparatuur met een accu is dan ook altijd een stuk duurder dan dezelfde variant zonder accu (vergelijk ook maar eens de prijs van een grasmaaier met snoer met dezelfde grasmaaier met accu). Dat scheelt vele honderden euro's. Met fietsen is dat niet anders. De e-bikes met de beste accu (en hoogste actieradius) zijn ook altijd de duurste.

Geld besparen op een elektrische fiets? Kijk dan bij de bovengenoemde online fietsenwinkels. Je kunt dan honderden euro's besparen op een e-bike.

Foto: Batavus

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.