Test: De 5 beste stofzuigers

Redactie     februari 19, 2019    

Beste stofzuiger test Miele

Wat is een goede stofzuiger tegen een goede prijs? Dat wil iedereen die een stofzuiger koopt graag weten. Daarom worden stofzuigers vaak getest. Bijvoorbeeld door de Consumentenbond en buitenlandse zusterorganisaties zoals Test Aankoop en Stiftung Warentest. En ook experts zoals de Stofzuigerstore testen vaak stofzuigers. Hier vind je de beste stofzuigers uit diverse stofzuiger testen.


Al deze stofzuigers kun je goedkoop kopen bij de aanbevolen winkels op Beste Stofzuiger Kopen. Daar vind je ook een Stofzuiger Keuzehulp en de Stofzuiger Top 10.

Deze stofzuiger test is al wat ouder. Kijk bij de recente stofzuiger testen voor de laatste stofzuiger testen, met de beste stofzuiger in hun klasse zoals de beste energiezuinige stofzuiger, de beste goedkope stofzuiger (beste koop), de beste stille stofzuiger, de beste steelstofzuiger, de beste robotstofzuiger, de beste snoerloze stofzuiger, de beste steelstofzuiger en meer beste stofzuigers uit de test.

1. Siemens VSZ3A330

De Siemens VSZ3A330 is door de Stiftung Warentest (de Duitse consumentenbond) als beste stofzuiger getest. Mobiliteit is een sterk punt bij de beste stofzuiger uit hun test. Deze Siemens is een lichtgewicht stofzuiger (4,7 kilo) maar absoluut geen lichtgewicht als het op prestaties aankomt. Zuigen doet deze Siemens stofzuiger als de beste.

Siemens stofzuiger

Siemens stofzuiger


Een sterk punt van deze stofzuiger is het PowerSecure systeem dat er voor zorgt dat de zuigkracht niet afneemt als de stofzak voller wordt.


2. Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline 

Al in 2015 testte de Consumentenbond de Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline als beste stofzuiger, en nog steeds behoort deze Miele stofzuiger tot de beste stofzuigers die je kunt kopen. Het is een energiezuinige stofzuiger die heel praktisch is in het gebruik. Dat praktische zit hem bijvoorbeeld in de telescopische buis die in lengte verstelbaar is, in het lekker lange snoer (bereik 11 meter) en uit het handige opbergreservoir voor de accessoires.

Miele stofzuiger

Miele stofzuiger


Ook bij de Stiftung Warentest (Duitse consumentenbond) scoorde deze stofzuiger de meeste punten. Doordat de Miele C3 minder geschikt is voor mensen met een allergie werd daar echter de bovengenoemde Siemens stofzuiger tot beste stofzuiger van de test uitgeroepen.

3. AEG VX6-1-IW-5

De consumentenbond koos deze stofzuiger als beste koop, en dat is natuurlijk niet voor niets. De AEG VX6-1-IW-5 is een prima stofzuiger met een laag prijskaartje. De stofzuigerzak is makkelijk te verwijderen dankzij een deksel dat 180 graden open gaat. Het is wel jammer dat er geen parketborstel bij deze stofzuiger wordt meegeleverd.

AEG stofzuiger

AEG stofzuiger

4. Dirt Devil Rebel 24 HF

Stofzuiger zonder zak zijn helemaal hip. Daarom kan een zakloze stofzuiger niet in deze top vijf ontbreken. De Stofzuigerstore testte de Dirt Devil Rebel 24 HF als beste zakloze stofzuiger.

Dirt Devil stofzuiger

Dirt Devil stofzuiger


Deze stofzuiger is licht (4,5 kilo), zeer geschikt voor mensen met een stofallergie, energiezuinig en eenvoudig in het gebruik. Zoals bij alle zakloze stofzuigers is het legen van de stofbak echter wel een vuil klusje. Maar je bespaart zo wel de uitgaven aan stofzakken.

5. Nilfisk Select Comfort Allergy Aqua

Voor mensen met een stofallergie presteren bovenstaande stofzuigers (op de Miele na) ook goed. Maar de beste stofzuiger voor mensen met een allergie is toch de speciaal daarvoor ontwikkelde Nilfisk Select Comfort Allergy Aqua. Deze stofzuiger heeft een HEPA 14-filter en een heel lage (klasse A)  heruitstoot van stof.

Nilfisk stofzuiger

Nilfisk stofzuiger


Ook is deze heel goede stofzuiger stil en energiezuinig. De Nilfisk stofzuiger beschikt over een 8 meter lang snoer en een handig reservoir voor accessoires.

Al deze stofzuigers koop je tegen de laagste prijs bij de aanbevolen winkels op het bovenaan genoemde Beste Stofzuiger Kopen.

Foto bovenaan: Miele stofzuigers


Onderwerp:
De beste stofzuigers uit de test. Zoek je de beste energiezuinige stofzuiger, de beste zakloze stofzuiger, de beste goedkope stofzuiger (beste koop) of andere beste stofzuiger? Kijk dan bij de beste stofzuiger test bovenaan.

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.