Soundbar top 10. Het beste geluid bij je televisie.

Bas van Rijswijk     augustus 01, 2020    


Met een soundbar krijg je extra mooi geluid bij je televisie. Maar voor welke soundbar kies je? Hieronder vind je de soundbar top tien.

Actuele soundbar top 10

Deze top 10 is afgeleid van de verkoopcijfers van Bol.com. Bol is één van de beste winkels om goedkoop een goede soundbar te kopen.

Iedere televisie beschikt zelf ook over speakers. Als je geluk hebt zijn dat goede speakers. Maar geen enkele televisie zitten speakers die zich qua geluid kunnen meten met het geluid van een goede soundbar. Waar bij een televisie de speakers toch een beetje een bij-product zijn heeft een soundbar maar één doel in het leven, en dat is een zo goed mogelijk geluid produceren. Wil je een echt geluid bij de films, concerten en andere televisieprogramma's, of gebruik je je televisie voor het afspelen van je muziek? Investeer dan in een soundbar!

Bij de bovengenoemde winkels vind je de beste soundbars tegen de laagste prijs. Hieronder meer informatie over soundbars.

Soundbar met subwoofer

Het beste geluid krijg je met een soundbar die is voorzien van een subwoofer. Dat is een speaker die de lage en zeer lage tonen weergeeft. Deze subwoofer kan in de soundbar zelf zijn ingebouwd. Maar het allerbeste geluid krijg je met de losse subwoofer die bij sommige modellen wordt meegeleverd. Deze subwoofer is een kastje die je overal in de buurt van je televisie kunt plaatsen. Volgens de meeste fabrikanten kan dat ook achter een gordijn of onder de bank zijn. Voor de weergave van de lage tonen (de bastonen) zou dat namelijk weinig uitmaken. Door demping kunnen hogere lage frequenties echter wel wat in verdrukking komen. Volgens audio-experts (met heel gevoelige oren) presteert een subwoofer het best als hij rondom de ruimte heeft.

Aansluitingen en gebruik als speaker voor andere apparatuur

Heel veel soundbars beschikken over een USB-aansluiting zodat je ze ook als speaker kunt gebruiken voor apparatuur met een USB-poort als een mp3-speler, een smartphone of een computer. Ook de aux-ingang en optische digitale ingang komen veel voor. HDMI is wat zeldzamer. Bluetooth is erg interessant bij een soundbar, maar let op, dit wordt lang niet altijd ondersteund. Let er op, want met Bluetooth kun je je sound ook draadloos als externe speaker voor je smartphone gebruiken. En zoals we al schreven, de geluidskwaliteit van een goede soundbar is bijzonder goed!

Kijk bij de bovenstaande beste winkels voor een soundbar om een goede soundbar tegen een lage prijs te kopen.


Onderwerpen:
Beste soundbars, beter geluid soundbar, goedkope soundbar.

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.