Elektrische tandenborstel top 10

Bas van Rijswijk     augustus 18, 2020    


Tanden poetsen met een elektrische tandenborstel is veel beter dan met een handtandenborstel. Met elektrisch tandenpoetsen poets je meer dan 100% meer plak weg. Tandartsen adviseren dan ook een elektrische tandenborstel. Hier de top vijf van elektrische tandenborstels.

Actuele tandenborstel top tien


Goed en goed betaalbaar. Dat zijn de elektrische tandenborstels uit de top tien. Deze ranglijst is gebaseerd op de verkopen via Bol.com. Bol is één van de beste winkels voor een elektrische tandenborstel.

Oral-B en Philips

Twee merken staan bij de elektrische tandenborstels met grote voorsprong aan de top. Oral-B en Philips. Oral-B is een echte specialist in mondverzorging. Het merk maakt deel uit van het Procter & Gamble concern en brengt de Oral-B elektrische tandenborstels samen met Braun op de markt. Het waren ook Oral-B en Braun die in 1987 de eerste elektrische tandenborstel uitbrachten.

Geen ander merk heeft zo'n groot assortiment aan elektrische tandenborstels. Maar qua kwaliteit en populariteit moet Oral-B het wel opnemen tegen Philips. De Philips Sonicare tandenborstels zijn ook bijzonder goed.

Daarnaast zijn er natuurlijk nog meer merken die elektrische tandenborstels op de markt brengen. Onder andere AEG, Colgate en Panasonic, maar het marktaandeel van deze merken is fors kleiner.

Verschillende poetstechnieken

De elektrische tandenborstels gebruiken verschillende poetstechnieken. De meeste tandenborstels poetsen door trillingen (vibrerend of sonisch genoemd), maar andere poetsen met een draaibeweging (roterend). Oral-B brengt een groot aantal tandenborstels op de markt die zowel vibrerend als roterend poetsen. Dit wordt wel 3D tandenpoetsen genoemd.

Hieronder wat tips voor bij het op deze manier selecteren van een voor jou goede elektrische tandenborstel.

Goede tandenborstel voor kinderen of volwassenen

De meeste elektrische tandenborstels zijn voor een gebit van volwassenen ontworpen. Maar voor een kindergebit / melkgebit zijn deze elektrische tandenborstels niet optimaal. Een goede elektrische tandenborstel voor kinderen is speciaal voor kinderen ontworpen.

Een goede elektrische tandenborstel voor een peuter beschikt over een kleinere opzetborstel met zachte haren. Een goede elektrische tandenborstel voor een peuter kent ook een zachte poetsstand. 

Om het tanden poetsen te motiveren is de elektrische peutertandenborstel voorzien van een leuk design, met bijvoorbeeld cartoonfiguurtjes zoals van Cars of Frozen. 


Oral-B elektrische tandenborstel kinderen Frozen

Oral-B elektrische tandenborstel kinderen Frozen


Kleuters en wat oudere kinderen kunnen ook extra gemotiveerd worden door te kiezen voor een elektrische tandenborstel met app. Deze elektrische kindertandenborstel geeft op een speelse maier poetsinstructies via de smartphone.

Vink bij de bovengenoemde beste elektrische tandenborstels "kinderen" aan om goede elektrische tandenborstels voor kinderen te selecteren.

Druksensor elektrische tandenborstel

Door tijdens het poetsen te hard te drukken komen de borstelhaartjes in een verkeerde stand te staan. Ze maken niet meer goed schoon en irriteren het gebit, met mogelijk ontstoken tandvlees en gevoelige tanden tot gevolg.

Druksensor Philips elektrische tandenborstel

Druksensor bij een Philips tandenborstel


Een goede elektrische tandenborstel beschikt daarom over een poetsdruksensor die zorgt dat er een lampje rood oplicht als je te hard poetst. Je weet dan dat je de druk moet verlichten, De druksensor kan zodoende problemen voorkomen. 

Selecteer "poetsdruksensor" in het overzicht met beste elektrische tandenborstels om alleen de beste tandenborstels die de poetsdruk meten te selecteren.

Batterij indicator

Veel elektrische tandenborstels hebben het grote nadeel dat ze pas een melding geven de de accu leeg is als het al te laat is. Je wilt dan tanden poetsen, maar moet daarvan afzien omdat de accu eerst opgeladen moet worden.

Oral B elektrische tandenborstel met accu indicator

Oral B elektrische tandenborstel met accu indicator


Een goede elektrische tandenborstel beschikt daarom over een batterij indicator die het stroomniveau van de accu aangeeft. Zo wordt je niet plots met een lege batterij geconfronteerd, maar kun je je elektrische tandenborstel op tijd opladen.

In het beste elektrische tandenborstel overzicht kun je "batterij-indicator" als eis opgeven.


Elektrische tandenborstel met app

Steeds vaker wordt een elektrische tandenborstel voorzien van bluetooth en een app voor je mobiele telefoon. Zo kun je op je smartphone of tablet poetsinstructies krijgen en informatie over het tandenpoetsen opslaan. Deze informatie kun je eventueel delen met je tandarts of mondhygiënist. 

Philips elektrische tandenborstel met app

Philips elektrische tandenborstel met appOp het scherm kun je bijvoorbeeld zien of je delen van je gebit bent vergeten te poetsen. Zo kun je altijd optimaal poetsen. Goede elektrische tandenborstels met app worden geleverd met een houder waarmee je je smartphone aan de badkamerspiegel kunt bevestigen. Ook zijn er van deze slimme elektrische tandenborstels waarbij een klein apparaatje met een schermpje wordt meegeleverd zodat je je telefoon hier niet voor hoeft te gebruiken.

Selecteer bij de beste elektrische tandenborstels "werkt met mobiele app" om een goede slimme tandenborstel te vinden en goedkoop te kopen.

Elektrische tandenborstel opladen

Voor het opladen van de elektrische tandenborstel bestaan verschillende mogelijkheden. Het meest bekend en meest gebruikt is de oplader waar je je tandenborstel opzet als deze opgeladen moet worden, maar er zijn ook andere opties.

Sommige elektrische tandenborstels kun je ook met een USB-kabel opladen. Dat is erg handig als je vaak op reis bent. Een USB-kabeltje neemt minder ruimte in de koffer of tas in dan een tandenborstel-oplader, en de USB-kabel gaat vaak toch al mee voor het opladen van bijvoorbeeld de mobiele telefoon.

Een andere handige optie voor op reis is de reis-etui die meteen als oplader dienst doet. Vaak gebruikt ook deze etui daarvoor een USB-kabel.

Philips elektrische tandenborstel reisetui oplader

Philips tandenborstel met reisetui oplader


Op het glas om op te laden werkt in combinatie met een USB-kabel. Dit is een wat luxere oplossing waarbij je de elektrische tandenborstel na gebruik in een waterglas plaatst, waarin de tandenborstel opgeladen wordt. Bij de eerder afgebeelde Philips slimme tandenborstel zie je een voorbeeld van zo'waterglas-oplader.

In het beste elektrische tandenborstel overzicht kun je de gewenste oplaad-techniek aanvinken.

Goede elektrische tandenborstel bij problemen met gebit of tandvlees

Wat voor jou de beste tandenborstel is kan ook afhangen van persoonlijke gebitsproblemen. Misschien heb je gevoelige tanden en zoek je de beste elektrische tandenborstel die zacht kan poetsen. Of je zoekt een goede elektrische tandenborstel voor mensen met gevoelig tandvlees. 

Daarom kun je in het overzicht met goede tandenborstels ook aangeven op welke punten de elektrische tandenborstel moet uitblinken. Bijvoorbeeld een tandenborstel die extra goed is in het verwijderen van tandplak, die zacht is voor je tanden, voor je tandvlees, of die tandsteen tegengaat. 

Kijk bij de bovengenoemde winkels voor alle elektrische tandenborstels tegen de laagste prijs.


Foto's: Oral-B elektrische tandenborstels

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.