Aircoolers. Een airco zonder slang

Redactie     januari 01, 2020    Wil je een airco, maar wil je geen slang naar buiten hebben? Dan kun je kiezen voor een aircooler. Deze zijn er ook in een mobiele variant. Door een andere techniek heeft een aircooler geen afvoerslang nodig. Hier de top vijf (en meer) van goede aircoolers.Aircooler top vijf

Hieronder vind je de vijf meest populaire aircoolers, maar je kunt nog verder bladeren voor meer goede aircoolers. Klik op de aircooler voor alle informatie over het apparaat.


Nog meer aircoolers vind je bij de aanbiedingen aircoolers. Daar vind je de aanbiedingen van aircoolers bij de beste winkels die in Nederland online aircoolers verkopen.

Wat is een aircooler?

Een aircooler is een soort airco, maar dan zonder compressor of warmtepomp en zonder koelvloeistof. De koeling gebeurt gewoon met water. Dit gekoelde water wordt langs een rooster geleid waardoor ook de lucht uit de kamer stroomt. De lucht wordt zodoende gekoeld. Aircoolers komen het best tot hun recht in een ruimte waar het tochtig is of waar een raam openstaat (dit in tegenstelling tot een airco).

Omdat een aircooler (luchtkoeler) met water koelt en niet met koelvloeistof is de aircooler officieel geen airco maar een bijzonder soort ventilator.

Voordelen aircooler 

Ten opzichte van een gewone mobiele airco is het grote voordeel natuurlijk dat je geen slang uit het raam hoeft te hangen. Ook is een aircooler goedkoper dan een airco en droogt hij de lucht niet uit.

Nadelen aircooler

Een nadeel van de aircooler is dat deze de luchtvochtigheid omhoog brengt. Ook kun je de temperatuur niet verder naar beneden brengen dan een graad of drie en kun je geen gewenste temperatuur instellen zoals bij een airco. Bij een aircooler kun je alleen de blaaskracht instellen (zoals bij een ventilator).

Eerder deze pagina staan de aanbiedingen van aircoolers. Hieronder vind je de aanbiedingen van airco's:

Foto: Domo


Onderwerpen:
Aircoolers, aircooler, airco zonder slang.

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.