Aircoolers. Alternatief voor de airco zonder slang

Bas van Rijswijk     januari 01, 2020    

Top 10 van aircoolers, de beste aircooler uit de test en aanbiedingen van goede aircoolers bij de beste winkels om een goede aircooler goedkoop te kopen.

Domo aircooler. Alternatief voor airco (zonder slang)


Wil je een airco, maar wil je geen slang naar buiten hebben? Dan kun je kiezen voor een aircooler. Deze zijn er ook in een mobiele variant. Door een andere techniek heeft een aircooler geen afvoerslang nodig. Een aircooler is geen airco maar een ventilator die de lucht echt kan koelen. Hier de top vijf (en meer) van goede aircoolers.Aircooler top tien

Hieronder vind je de tien meest populaire aircoolers, maar je kunt nog verder bladeren voor meer goede aircoolers. Klik op de aircooler voor alle informatie over het apparaat.


Nog meer aircoolers vind je bij de aanbiedingen aircoolers. Daar vind je de aanbiedingen van aircoolers bij de beste winkels die in Nederland online aircoolers verkopen.

Wat is een aircooler?

Een aircooler is een soort airco, maar dan zonder compressor of warmtepomp en zonder koelvloeistof. De koeling gebeurt gewoon met water. Dit gekoelde water wordt langs een rooster geleid waardoor ook de lucht uit de kamer stroomt. De lucht wordt zodoende gekoeld. Aircoolers komen het best tot hun recht in een ruimte waar het tochtig is of waar een raam openstaat (dit in tegenstelling tot een airco).

Omdat een aircooler (luchtkoeler) met water koelt en niet met koelvloeistof is de aircooler officieel geen airco maar een bijzonder soort ventilator.

Voordelen aircooler 

Ten opzichte van een gewone mobiele airco is het grote voordeel natuurlijk dat je geen slang uit het raam hoeft te hangen. Ook is een aircooler goedkoper dan een airco en droogt hij de lucht niet uit.

Nadelen aircooler

Een nadeel van de aircooler is dat deze de luchtvochtigheid omhoog brengt. Ook kun je de temperatuur niet verder naar beneden brengen dan een graad of drie en kun je geen gewenste temperatuur instellen zoals bij een airco. Bij een aircooler kun je alleen de blaaskracht instellen (zoals bij een ventilator).

Eerder deze pagina staan de aanbiedingen van aircoolers. Hieronder vind je de aanbiedingen van airco's:

Beste aircooler test

Wil je weten wat momenteel de beste aircoolers zijn? Kijk dan in de onderstaande beste aircooler test. Foto: Domo aircooler


Onderwerp:
Hier kijken we naar de top 10 van aircoolers. Een aircooler is een alternatief voor een airco die geen afvoerslang nodig heeft. Ook is een aircooler goedkoper dan een airco maar de koeling is minder sterk dan bij een airco.


Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.