Top 5 boormachines. De beste boormachine

Redactie     februari 20, 2019    


Een boormachine is een onmisbaar stuk elektrisch gereedschap in je kluskast. Maar wat zijn goede boormachines? Hier de boormachine top vijf.Onderstaande boormachine top vijf is gebaseerd op de verkopen van Bol.com. Dit is één van de beste winkels om  goedkoop goed elektrisch gereedschap te kopen.

Boormachine top vijf


Accuboormachine of boormachine met snoer?

Één van de eerste keuzes die je moet maken als je een boormachine gaat kiezen is die tussen een snoerloze boormachine met accu of een boormachine met snoer. De snoerloze accuboormachine is op het eerste gezicht de meest aantrekkelijke keuze. Zo'n draadloze boormachine geeft je immers veel meer bewegingsvrijheid. Maar een accuboormachine heeft ook nadelen. Een accuboormachine is prima geschikt voor het lichte werk in huis, maar voor het echt zware werk heb je meer stroom nodig dan de accu kan leveren. Voor serieus boren heb je een boormachine met snoer nodig. Let bij de aanschaf van een boormachine op het voltage (bijv. 20V). Hoe hoger dit getal hoe krachtiger de boormachine.

Een ander nadeel van een accuboormachine is de capaciteit van de accu. Als deze slecht is moet je al heel snel weer opladen. Daarom schaffen veel klussers een tweede accu aan (en bij goede accuboormachines wordt er soms een reserve-accu meegeleverd). Dan kun je tenminste door. Let bij de specificaties op het aantal ampère-uur (Ah). Hoe hoger de Ah, hoe langer je op één acculading kunt boren en schroeven.

Verschillende soorten accu

Let bij de aanschaf van een accuboormachine er vooral ook op welk type accu de boormachine gebruikt. Dit kan Nikkel Cadmium (NiCd) of Lithium Ion (Li-ion) zijn. Li-ion is beter, maar daarmee natuurlijk ook weer duurder. Een Li-ion accu is lichter, maar het echt grote voordeel is dat een Li-ion batterij niet leegloopt als de boormachine niet gebruikt wordt. En dat is wel heel fijn als je de boormachine wilt pakken voor een klein klusje. Je kan dan meteen aan de slag.

Kijk bij bovengenoemde winkels voor alle soorten boormachines tegen de laagste prijs.

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.