Cafetière (French press), top 10

Bas van Rijswijk     september 01, 2020    


Met een cafetière kun je op een ambachtelijke manier koffie zetten. Dat kan op verschillende manieren. Hier meer informatie en de cafetière top tien van dit moment.


Cafetières kun je het beste kopen bij de beste winkels om een koffieapparaat te kopen. Kijk in dit overzicht vooral eens bij Bol.com (die hebben meer dan 250 cafetières in hun assortiment) en bij het Koffiecenter van Coolblue waar je heel veel informatie over cafetières en andere koffiezetters kunt vinden.

De onderstaande cafetière top tien is gebaseerd op de verkopen van Bol.com.

Cafetière top tien


Wat is een cafetière

Koffie zetten met een cafetière (ook wel French press genoemd) is een klassieke en heel goedkope manier van koffie zetten. Niet met een duur espresso-apparaat, niet met behulp van prijzige cups, maar met een eenvoudige methode die al uit het midden van de negentiende eeuw stamt.

De cafetière zelf is een eenvoudig apparaat. Een cafetière bestaat uit een glazen beker, een zuiger en een deksel. Meer niet! In de beker doe je heet water en gemalen koffie, je laat het geheel een paar minuten intrekken en drukt dan de zuiger naar beneden. Hierdoor wordt de koffie gescheiden van het koffieprut en kun je een lekkere verse kop koffie drinken.

In de video hieronder zie je dit gedemonstreerd. In de video worden zelf de koffiebonen gemalen, dat is extra lekker maar het hoeft niet. Je kunt ook gewoon gemalen koffie gebruiken.


De beste cafetiéres

Bialetti en het Deense Bodum zijn de belangrijkste en meest bekende aanbieders van cafetières. Andere goede merken voor een cafetière zijn La Cafetiere, Barista & Co, Weis, Leopold en Chambord.

Kijk bij de bovengenoemde beste winkels met koffieapparaten voor een goede cafetière tegen de laagste prijs.Onderwerpen:
Beste french press, koffie zetten, koffiepers, beste cafetiere.

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.