Beste fietsendragers volgens de Consumentenbond

Redactie     januari 01, 2018    


Met een fietsendrager op je auto kun je je fiets overal mee naar toe nemen. Je neemt je fietsen mee op vakantie en kunt fietstochten in het hele land (en buitenland) maken. Hier de top vijf van beste fietsendragers volgens de Consumentenbond. Het betreft fietsendragers die sterk genoeg zijn om minimaal twee e-bikes te dragen.


Beste fietsendrager top 5
Volgens de Consumentenbond

1. Thule Easyfold 932
2. Thule Easyfold 931
3. Travel&Co Flex
4. Atera Strada E-Bike Sport M
5. Pro-User Diamant (Beste Koop)

Alle informatie en prijzen van deze fietsendragers vind je in het overzicht Beste winkels om een fietsdrager te kopen van de consumentensite BesteKopen. Je kunt de fietsendragers daar ook goedkoop kopen.

Meer (recentere) testen van fietsendragers zijn te vinden bij de fietsendrager tests op TestResults.nl.

1. Thune Easyfold 932

De beste fietsendrager volgens de Consumentenbond met een 7,3 als waarderingscijfer. Een degelijke fietsendrager waarop eigenlijk niets is aan te merken. Enige nadelen: Er is wat kracht nodig om hem op de trekhaak te zetten en de Thune Easyfold 932 heeft alleen een 7-pins aansluiting voor de verlichting.

2. Thule Easyfold 931

De Thule Easyfold 931 is een wat oudere versie, die iets duurder is maar die naast de 7-pins aansluiting wel een 13-pins aansluiting heeft. Kijk bij de bovengenoemde winkels voor de actuele prijzen van deze en andere fietsendragers.

3. Travel&Co Flex

Aantrekkelijk geprijsde fietsendrager die als nadeel heeft dat de achterklep van de auto lastig te openen is als de Travel&Co fietsendrager in gebruik is.

4. Atera Strada E-Bike Sport M 

De Altera Strada E-Bike Sport M is (zoals de naam al aangeeft) speciaal voor elektrische fietsen ontwikkeld. Hij houdt niet alleen rekening met een hoger gewicht, maar ook met meer ruimte tussen de fietsen. Door het kantelsysteem kun je nog heel goed in de kofferbak als je de fietsen op de fietsdrager hebt gezet.

5. Pro-User Diamant (Beste Koop)

Vijfde in de fietsendrager test van de Consumentenbond, maar ook heel voordelig en daarom de Beste Koop. En met een 7,1 als cijfer scoort deze goedkope nummer 5 niet eens veel minder dan de winnaar die een 7,3 haalt. Sterke punten: De Pro-User Diamant is makkelijk en compact in te klappen en deze fietsendrager wordt geleverd met een handige opbergtas. De klemkracht is in te stellen en de wielen van de fiets kun je goed vastzetten. Nadelen: Ook bij het vastzetten van deze fietsdrager is de nodige kracht nodig en het kantelsysteem haalt het niet bij dat van de Thule fietsendrager.

Kijk bij bovenstaande winkels voor meer informatie en prijzen van deze en andere fietsendragers.


De volledige fietsendrager-test is te lezen in de Consumentengids mei 2016. Kijk voor meer recente testen op het bovengenoemde overzicht op TestResults.nl.

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.