Familietent (tent 4 personen of meer)

Bas van Rijswijk     januari 01, 2018    


Kamperen met het hele gezin? Dat vraagt om een goede grote tent. Een familietent, een tent voor 4 personen of meer. Hier de top 5 van familietenten.


Keuzehulp tenten

Deze top 5 is gebaseerd op de verkoopcijfers van het TentCenter van CoolBlue, één van de beste winkels om online een tent te kopen. Bij die winkel vind je ook een Keuzehulp Tenten om de voor jou beste tent te vinden. In de Keuzehulp Tenten staan familietenten, maar ook festivaltenten, lichtgewicht tenten en alle andere soorten tenten die er te koop zijn.

1. Coleman Cook 4

De meest populaire tent voor gezinnen is de 4 persoons Coleman Cook. Dit is een voordelige tunneltent (kijk in de bovenstaande Keuzehulp voor de actuele prijs) die makkelijk op te zetten is. Er is een scheidingswand tussen het woongedeelte en het slaapgedeelte, maar deze kun je ook weglaten.De Coleman Cook tent beschikt over een volledig geintegreerd grondzeil zodat je spullen droog blijven als het regend. De tent kan voor zo'n grote tent verbazend klein worden verpakt, wel is hij wat zwaar. Kijk bij de Tenten Keuzehulp voor alle informatie.

2. Nomad Tellem 4

Een andere 4 persoons tent, maar deze familietent is wel een stuk duurder dan bovenstaande Coleman. De Nomad Tellem 4 is echter ook een stuk lichter (slechts 4,5 kilo) maar wel aan de krappe kant om er met 4 personen in te zitten. Wel biedt deze lichte tunneltent met zijn doodlopende stoksleuven veel opzetgemak en de vele organisers zorgen voor een opgeruimde tent.

3. Camp Gear Hudson

Een heel voordelige tent die officieel een familietent is maar voor 4 personen wel erg krap is. De Camp Gear Hudson beschikt over 2 slaapcompartimenten met elk een eigen ingang. Dat geeft meer privacy. De tent is gemaakt van ademend polyester met een waterafstotende coating en de ventilatie-openingen zijn voorzien van insectengaas. Verder beschikt deze goedkope familietent over een luifel en een speciale doorvoer voor kabels en snoeren.


Kijk in de Tenten Keuzehulp voor alle informatie en de actuele prijs van deze gezinstent.

4. Vaude Campo Family XT 5P

Een 5 persoons tent, ideaal voor grotere gezinnen of voor wie wat meer ruimte wil. Met 10,7 vierkante meter leefruimte en een hoogte van 205 centimeter is dit een lekker ruime tent. Handig is de tweede ingang zodat je niet over iedereen hoeft heen te stappen als je achteraan ligt.


Natuurlijk staat ook deze familietent in de Tenten Keuzehulp.

5. Robens Mescalero

Een 10 persoons tent! De Robens Mescalero heeft de vorm van een tipi en is zelfs voorzien van een opening voor een kachelpijp. Deze grote familietent is gemaakt van hydrotex polycotton, een zeer goed ademend katoen dat ook winddicht en waterdicht is. Deze gezinstent beschikt over de ruimte van 2 familietenten maar is helaas ook 2 keer zo duur.
Kijk in de Tenten Keuzehulp voor alle informatie en prijzen van deze en andere tenten.

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.