Beste smartphone senioren

Bas van Rijswijk     februari 18, 2019    


Een interessante top vijf is die uit de test van GSMinfo en de Unie KBO. Beide organisaties gingen op zoek naar de beste smartphone voor senioren. Hier de top vijf van test van beste smartphone voor senioren.


De top vijf beste smartphone voor senioren

  1. Microsoft Lumia 535
  2. Acer Liquid Jade S
  3. Apple iPhone 6
  4. Samsung Galaxy Note 4
  5. Doro Liberto 820 Mini 

TIP: Kijk in het overzicht van alle geschikte smartphones voor senioren welke mobiele telefoons allemaal voor ouderen geschikt zijn.

De test was een initiatief van GSMinfo.nl en werd uitgevoerd door de ouderenorganisatie Unie KBO. Er werden negen door GSMinfo geselecteerde smartphones getest. Dat is maar een klein deel van het totale aanbod aan smartphones (maar waarvan een groot deel niet aan de eisen van ouderen voldoet). Deze uitslag uit de gemaakte selectie geeft echter wel een goed beeld van smartphones die populair zijn bij senioren.

Een compleet verslag van de test van beste smartphone voor senioren staat in het nieuwe nummer van Nestor, het clubblad van de KBO. Een kort verslag en beschrijving van de
Microsoft Lumia 535 die als beste smartphone voor senioren uit de test is gekomen vind je op Testresults.nl.

Uit de test van de diverse smartphones door de senioren bleek dat het Windows Phone besturingssysteem erg handig is voor ouderen. Dit mobiele besturingssysteem heeft grote (duidelijke) tegels en is relatief eenvoudig te bedienen. Veel voordelen van deze smartphone gelden daarom ook voor andere (niet geteste) smartphones die onder het Windows Phone besturingssysteem draaien. Sterke punten van de Microsoft Lumia 535 voor senioren zijn het grote 5 inch scherm en ook een groot voordeel van deze smartphone (hoewel dat in de uitslag niet eens is meegenomen) is dat deze smartphone met een winkelprijs van circa 100 euro opvallend goedkoop is.

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.