Seniorentelefoon top 5, en beste seniorentelefoons test

Bas van Rijswijk     februari 21, 2019    

De beste seniorentelefoons uit de test met de beste vaste seniorentelefoon en de beste mobiele seniorentelefoon.

Ouderen kunnen soms moeilijk overweg met de huidige moderne telefoons. Ze weten zich vaak geen raad met al die knopjes en mogelijkheden. Of ze kunnen het geluid niet goed horen of hebben problemen met het bedienen van de telefoon.

Fysic seniorentelefoon


Dat geldt voor mobiele telefoons, maar ook voor veel moderne vaste telefoons. Daarom hier een seniorentelefoon top vijf, met vijf soorten telefoons die voor senioren veel beter geschikt zijn.

1. GSM seniorentelefoon

Veel van de seniorentelefoons die er te koop zijn betreffen een mobiele telefoon voor ouderen. Zoals alle seniorentelefoons beschikken deze mobiele seniorentelefoons over grote knoppen en op het display wordt alles groot en duidelijk getoond. 

Kijk hier onder voor al deze GSM seniorentelefoons voor mobiel gebruik,


Veel functies en snufjes werken bij de meeste ouderen alleen maar verwarrend en ze zitten er niet op te wachten. Daarom worden niet noodzakelijke functies vaak weggelaten of dusdanig op de telefoon opgenomen dat ze de basis-functies niet in de weg zitten.

Emporia smartphone senioren

Emporia smartphone senioren (GSM)


Voor ouderen die regelmatig buiten de deur zijn is een GSM telefoon voor senioren de beste seniorentelefoon. Er is dan één telefoon voor zowel gebruik in huis als onderweg, en dus ook maar één telefoon waar men aan hoeft te wennen. 

2. Vaste senioren telefoon

Wil je gewoon bellen via het vaste net, en alleen thuis, dan kun je ook kiezen voor een vaste telefoon, maar dan wel een telefoon voor de vaste telefoonlijn met speciale voorzieningen voor ouderen. 

Denk daarbij aan grote toetsen en een instelbaar bel- en gespreksvolume met voldoende volume. 

Ook fototoetsen kom je regelmatig bij dit soort seniorentoestellen tegen. Hierbij hoeft alleen op een foto gedrukt te worden om iemand via een ingeprogrammeerd nummer te bellen. Dat is veel makkelijk dan het intoetsen van een telefoonnummer en zelfs makkelijker dan het gebruik van een normale voorkeurstoets.

Fysic vaste telefoon senioren met foto toetsen

Fysic vaste telefoon senioren met foto toetsen


Kijk hieronder wat momenteel de beste vaste seniorentelefoon is.

3. Draadloze seniorentelefoon

Vast bij een vaste seniorentelefoon betekent dat je met deze telefoon het vaste telefoonnet gebruikt. maar dat betekent niet dat je seniorentelefoon ook vast met een draadje aan de muur moet zitten. Ook voor senioren zijn er uitstekende draadloze (DECT) telefoons voor thuisgebruik. Draadloze huistelefoons voor het vaste telefonienet.

De DECT seniorentelefoons hebben alle mogelijkheden van een normale DECT telefoon, zoals het gebruik van meerdere handhelds, maar de seniorentelefoon is voorzien van extra grote knoppen en een groot display. 

Ook geeft een DECT huistelefoon voor senioren vaak een lichtsignaal als de telefoon overgaat.

Fysic DECT telefoon senioren met grote toetsen
Fysic DECT telefoon senioren met grote toetsen


Bij gewone DECT-toestellen kunnen dragers van hoortoestellen last hebben van een onaangename bromtoon die wordt veroorzaakt door de draadloze telefoon. De DECT-telefoons voor senioren zijn hierop aangepast.

Kijk voor de beste DECT telefoon voor senioren bij de hier boven genoemde test van beste seniorentelefoons voor de vaste lijn.

4. Alarmtelefoons voor senioren

Sommige seniorentelefoons beschikken over een alarmknop waarop in geval van nood gedrukt kan worden. Bijvoorbeeld om een alarmcentrale te bellen. Maar het kan ook zonder alarmcentrale. Sommige seniorentelefoons werken zonder abonnement bij een alarmcentrale. 

Na een druk op de alarmknop bellen deze een vooraf ingevoerde lijst met contactpersonen, net zo lang tot er iemand opneemt.

Seniorentelefoon met alarmknop Fysic

Seniorentelefoon met alarmknop Fysic


5. Hulpmiddelen voor telefoons van ouderen

En dan zijn er nog de hulpmiddelen waarmee je van een gewone telefoon een seniorentelefoon maakt. Bijvoorbeeld een versterker voor het geluid of een foto-telefoonnummerkiezer die je tussen de telefoon en de aansluiting plaatst. De beller hoeft dan alleen op een foto van een persoon te drukken om deze te bellen.

Al deze seniorentelefoons en hulpmiddelen voor senioren kun je vinden bij de bovenstaande seniorentelefoon test.

Zie ook:
Foto bovenaan: Fysic seniorentelefoon


Onderwerp:
Ouderen stellen heel andere eisen aan hun telefoon dan jongeren. Daarom hier aandacht voor de beste seniorentelefoons, met onder andere de beste seniorentelefoon uit de test voor de vaste lijn en de beste senioren gsm (senioren smartphone, senioren mobiele telefoon) uit de test. Plus aanbiedingen van seniorentelefoons bij de winkels waar je een seniorentelefoon goedkoop online kunt kopen.


Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.