Seniorentelefoon top 5

Redactie     februari 21, 2019    

Ouderen kunnen soms moeilijk overweg met de huidige moderne telefoons. Ze weten zich vaak geen raad met al die knopjes en mogelijkheden. Of ze kunnen het geluid niet goed horen of hebben problemen met het bedienen van de telefoon.Dat geldt voor mobiele telefoons, maar ook voor veel moderne vaste telefoons. Daarom hier een seniorentelefoon top vijf, met vijf soorten telefoons die voor senioren veel beter geschikt zijn.


Alle soorten telefoons voor senioren zijn voordelig te koop via Comfortland. Je vind ze daar onder het kopje "Big Button Telefoons".

1. GSM seniorentelefoon

Veel van de seniorentelefoons die er te koop zijn betreffen mobieltje. Zoals alle seniorentelefoons beschikken deze over grote knoppen en op het display wordt alles groot en duidelijk getoond. Veel functies en snufjes werken bij de meeste ouderen alleen maar verwarrend en ze zitten er niet op te wachten. Daarom worden niet noodzakelijke functies vaak weggelaten of dusdanig op de telefoon opgenomen dat ze de basis-functies niet in de weg zitten.


Heel handig is een GSM seniorentelefoon met een bureaulader die meteen als vaste telefoon dienst doet (zie foto). De gebruiker hoeft dan maar één nummer en één telefoon te gebruiken/beheren, maar heeft thuis wel de beschikking over een gewone vaste telefoon (wel via het mobiele net).

2. Vaste seniorentelefoon

Wil je gewoon bellen via het vaste net, en alleen thuis, dan kun je beter kiezen voor een vaste telefoon, maar dan wel met speciale voorzieningen voor ouderen. Denk hierbij aan grote toetsen en een instelbaar bel- en gespreksvolume met voldoende kracht. Ook fototoetsen kom je regelmatig bij dit soort seniorentoestellen tegen. Hierbij hoeft alleen op een foto gedrukt te worden om iemand via een ingeprogrammeerd nummer te bellen.


3. Draadloze seniorentelefoon

Vast slaat op het vaste telefoonnet, maar dat betekent niet dat je seniorentelefoon ook vast met een draadje aan de muur moet zitten. Ook voor senioren zijn er uitstekende draadloze (DECT) telefoons voor thuisgebruik. Ze hebben alle mogelijkheden van een normale DECT telefoon, zoals het gebruik van meerdere handhelds, maar zijn voorzien van extra grote knoppen en een groot display. Ook geven ze vaak een lichtsignaal als de telefoon overgaat.


Bij gewone DECT-toestellen kunnen dragers van hoortoestellen last hebben van een onaangename bromtoon die wordt veroorzaakt door de draadloze telefoon. De DECT-telefoons voor senioren zijn hierop aangepast.

4. Alarmtelefoons voor senioren

Sommige seniorentelefoons beschikken over een alarmknop waarop in geval van nood gedrukt kan worden. Bijvoorbeeld om een alarmcentrale te bellen. Maar het kan ook zonder alarmcentrale. Sommige seniorentelefoons werken zonder abonnement bij een alarmcentrale. Na een druk op de alarmknop bellen deze een vooraf ingevoerde lijst met contactpersonen, net zo lang tot er iemand opneemt.5. Hulpmiddelen voor telefoons van ouderen

En dan zijn er nog de hulpmiddelen waarmee je van een gewone telefoon een seniorentelefoon maakt. Bijvoorbeeld een versterker voor het geluid of een foto-telefoonnummerkiezer die je tussen de telefoon en de aansluiting plaatst. De beller hoeft dan alleen op een foto van een persoon te drukken om deze te bellen.

Al deze seniorentelefoons en hulpmiddelen voor senioren kun je vinden op de website Comfortland.

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.