Fixies / Fixed Gear Bikes

Redactie     februari 21, 2019    

Fixies (of officieel: Fixed Gear Bikes) zijn hippe Amerikaanse fietsen die niet over versnellingen beschikken. De trappers staan direct in verbinding met het achterwiel. Je kunt de trappers dus niet stilhouden onder het fietsen, je moet blijven draaien.


Fixies zijn afgeleid van de fietsen uit het baanwielrennen, en worden in Amerika veel door fietskoeriers gebruikt. Als fietser sta je heel direct in contact met je fiets. Met de nodige oefening vorm je samen één geheel. Hier een top vijf van beste merken fixie fietsen.


Dat maakt fixies geschikt voor het gebruik in het drukke Amerikaanse verkeer waarin men niet op een fiets bedacht is. Ook in Amerika is de fixie in opkomst. Hier ziet met het vooral als een hippe stadsfiets. Hieronder vijf van de beste meren fixy bikes. De fietsen van deze (en andere) merken zijn allemaal te vinden in het overzicht beste aanbieders fixie fietsen

1. State Bicycle

State Bicycle is een specialist in fixed gear fietsen en accessoires. Het is een Amerikaanse pionier op het gebied van fixies. State Bicycle maakt al fixies sinds 2009. Die vrienden begon toen in Arizona hun eigen fietsmerkje. Inmiddels zijn er vele duizenden State fietsen verkocht en is State één van de belangrijkste merken op het gebied van fixies.

2. 6KU

6KU is een ander belangrijk merk fidex gear bikes. Ook 6KU Bikes komt uit Amerika, alleen ditmaal is Californië de bakermat. 6KU heeft als doel iedereen een betaalbare fiets aan te bieden. In Amerika liggen de fietsprijzen een stuk hoger dan hier. Een fixie is daar niet alleen een hip lifestyle vervoermiddel, maar ook een betaalbare variant op de racefiets en de mountainbike.

3. Pure Fix Cycles

Dat is ook de filosofie van Pure Fix Cycles. Ook dit Amerikaanse fietsmerk maakt betaalbare fietsen voor stadsbewoners. Fixies waarmee je je snel door de stad kunt verplaatsen. Fidex gear bikes van hoge kwaliteit. Fietsen in hippe kleuren en hippe designs. Bijvoorbeeld flow bikes, die oplichten in het donker. Hip en fluoriserend.

4. Quella Bicycle

De meeste fixies komen uit Amerika, maar Quella is een uitzondering. Dit fietsmerk, gespecialiseerd in fidex gear bikes, komt uit Engeland. De werkplaats is in de buurt van de universiteitsstad Cambridge te vinden. Daar worden deze hippe fietsen met de hand gemaakt.

5. Pepita Bikes

Pepita Bikes is evenmin een Amerikaans merk fixies. Deze fixed gear bikes komen namelijk uit Toledo in zuid-Spanje. De eigenaren van dit merk waren al langer actief in de wereld van de fixies toen ze besloten om ze zelf te gaan fabriceren. Vandaag de dag behoort Pepita Bikes tot de belangrijkste en beste merken fixies.

Foto's: State fixies

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.