Meest populaire vuurwerk

Bas van Rijswijk     januari 01, 2018    

Ieder jaar begint met een knal. Of eigenlijk met knallen. Van champagnekurken, maar ook van vuurwerk. Daarom kijken we hier naar de top vijf van het meest populaire vuurwerk.Vuurpijlen, cakboxen, rotjes, fonteinen, matten, ... er is heel veel verschillend vuurwerk te koop. Kijk hier voor het meest populaire vuurwerk.


Al dit vuurwerk is goedkoop via internet te koop via de beste winkels om vuurwerk te kopen. Bestel er je vuurwerk voor 29 december en je krijgt een flinke korting!

Vanaf 29 december kun je dan je vuurwerk (met korting) bij een afhaalpunt zoals een tuincentrum of bouwmarkt ophalen. Dit zijn de vijf meest populaire soorten vuurwerk:

1. Knalvuurwerk

Je houd er van, of je houd er niet van. Maar ieder jaar is knalvuurwerk toch weer het meest verkocht. Knalvuurwerk is in Nederland gevuld met buskruit. In BelgiĆ« gebruiken ze ook Flash, maar dat is in Nederland verboden. Populaire soorten knalvuurwerk zijn de Strijker, het Rotje, de Lawinepijl, de Chinese Rol en de Cake. Populaire knalvuurwerkproducten zijn  de Kanonslag, Kalashnikov, Cobra, Woodpecker, Redneck en de Stiletto's.

2. Vuurpijlen

De vuurpijl is het oudste soort vuurwerk (de Chinezen gebruikte ze al ver voor onze jaartelling), maar nog steeds razend populair. De vuurpijl is als een primitieve raket die wordt aangedreven door een pyrotechnisch mengsel. Een goede vuurpijl stijgt op tot grote hoogte, geeft daar een luide knal en een mooie vuurwerkfontein. Vuurpijlen heb je in vele prijsklassen en vele kwaliteiten. Van goedkope pijltjes die een paar meter hoog opstijgen en dan een plofje geven tot peperdure pijlen die hoog in de lucht een vuurwerkshow geven.
Populaire vuurpijlen zijn onder andere de Killing Arrow, Turbo Clash, Nachtkeizers, Sick 6 Rockers, Event Signal, Sunset Boulevard en de Goldmembers.

3. Cakes en cakeboxen

Een Cake in vuurwerktaal is een verpakking die verschillende soorten vuurwerk bevat. Dit vuurwerk gaat in een bepaalde volgorde af als je de cake activeert. Een cake is dus in feite een vuurwerkshow in een doosje. Een cakebox is een reeks cakes die met elkaar verbonden zijn. Deze geven helemaal een show weg!
Er zijn heel veel verschillende cakes en cakeboxen omdat er vele combinaties mogelijk zijn. Een greep uit wat titels: de Qlimax, Jumpshot, Scorpion King, Titanium Thunder, King Cobra, Twist 'n Shout, Bruut en de Knock Out Superbowl.

4. Vuurwerk-fonteinen

Fonteinen zij siervuurwerk voor op de grond. Een vuurwerk-fontein spuit vuur in alle kleuren, dit gaat eventueel vergezeld van knallen. Een fontein plaats je op straat en steekt hem daarna pas aan. Vervolgens explodeert een fontein niet, maar spuit het vuurwerk met grote kracht naar buiten. Een goede fontein bestaat uit meerdere lagen die meerdere effecten geven.
Populaire vuurwerk-fonteinen zijn de Krakatau, Ground Cake, Russian Roulette, Spitfire en de Hobbits.

5. Vuurwerkmatten

Vuurwerkmatten worden ook wel chinese rol of ratelband genoemd. Het is knalvurwerk dat uit heel veel knallers bestaat. Dat kunnen er vele duizenden zijn waardoor er een serie knallen ontstaat die minutenlang kunnen duren. Meestal volgt aan het eind nog een extra harde knal (de eindbom).
Populaire vuurwerkmatten zijn  de Red Dragon, Ratelband, Black Salute, Hindoe, Thunderbomb en Mega Celebration.

Bij de beste winkels om vuurwerk te kopen (zie link bovenaan) vind je alle informatie over al dit vuurwerk.

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.