Top 5 grootste verzekeraars van Nederland

Bas van Rijswijk     januari 01, 2018    


Op het gebied van verzekeringen valt er minder te kiezen dan je waarschijnlijk denkt. Veel verzekeraars vallen namelijk onder dezelfde verzekeringsmaatschappij. Hier de top vijf van grootste verzekeraars.De laatste jaren hebben veel verzekeringsmaatschappijen elkaar overgenomen. Soms zijn deze verzekeraars opgeslokt, soms werken ze nog onder eigen naam maar zijn in werkelijkheid een onderdeel van het grote geheel.

Negentig procent van de verzekeringen in Nederland wordt verzorgd door de top 10 van verzekeringsmaatschappijen. De marktleider is zelfs verantwoordelijk voor een kwart van alle verzekeringen (woonverzekeringen, autoverzekeringen, zorgverzekeringen, reisverzekeringen, aansprakelijkheidsverzekeringen en veel meer).

1. Achmea (marktaandeel 25%)

Onder Achmea vallen alle verzekeraars met Achmea in hun naam zoals Zilveren Kruis Achmea, Centraal Beheer Achmea en Avero Achmea, maar ook Agis, FBTO en Interpolis zijn onderdeel van dit enorme verzekeringsconcern.

2. UVIT (14%)

De moedermaatschappij van VGZ, Univé, IZA-IZZ, VGZ, Zekur en Bewuzt. Officieel bestaat UVIT sinds 2011 uit twee bedrijven (Univé en VGZ), maar de Bond van Verzekeraars rekent ze nog als één en die hebben er verstand van.

3. CZ Groep (11%)

De CZ Groep werkt onder de naam CZ, maar ook OHRA en de Deltalloyd Zorgverzekeringen behoren tot de CZ Groep.

4. ING (8%)

De ING is de laatste jaren zijn top 3 notering kwijtgeraakt maar staat nog steeds vierde in Nederland. Daarnaast heeft de Nederlandse verzekeraar veel verzekeringen in het buitenland lopen. De ING verkoopt verzekeringen via Nationale Nederland en RVS.

5. Menzis (7%)

Hoewel ze alleen zorgverzekeringen verkopen staat Menzis toch in de top 5 van grootste Nederlandse verzekeraars. Ze verkopen dan ook veel zorgverzekeringen onder de namen Menzis, Anderzorg en Azivo. Ook de HEMA zorgverzekeringen zijn van Menzis.

Meer weten over verzekeraars en verzekeringen? Kijk dan op Gratisverzekeringsinformatie.nl 


Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.