De top vijf van huisdieren in Nederland

Bas van Rijswijk     februari 18, 2019    

Welke huisdieren komen in Nederland het meest voor? Je zou de hond en de kat verwachten, maar deze zijn zwaar in de minderheid.Verbazend? Nee, niet als je er over nadenkt. Kijk hier maar naar de top vijf van meest voorkomende huisdieren in Nederland.


1. Vissen

Met 9,4 miljoen aquariumvissen en 8,5 miljoen vijvervissen is de vis met afstand het meest voorkomende huisdier in Nederland. Maar ja, wat wil je ook, kijk eens hoeveel Guppies er wel niet in een aquarium kunnen zitten, en hoeveel Goudvisssen in een vijver. Naar schatting worden er in Nederland 17,9 miljoen vissen als huisdier gehouden. De vissen in meren, rivieren en de zee tellen we dan niet eens mee.

2. Katten

Van de overige dieren staat de kat trots bovenaan. 3,9 miljoen katten worden er in Nederland gehouden. Bijna de helft van de huisgezinnen (49%) heeft dan ook een kat!

3. Vogels

Hoewel vogels ook vaak met meerdere in een kooi zitten zijn er met 3,1 miljoen vogels toch minder vogels die als huisdier gehouden worden dan katten. Het gaat hierbij om parkieten, kanaries, papegaaien en soortgelijke vogels. Duiven, eenden, kippen e.d. zijn niet meegenomen.

4. Honden

De hond legt het met 2,2 miljoen in Nederland duidelijk af tegen de kat. Dat zal de hond niet leuk vinden! Maar 36% van de huishoudens heeft dan ook 'maar' een hond. Toch altijd meer dan 1 op de 3!

5. Kippen

Een verrassende nummer 5, want bij de 1,5 miljoen koppen die als huisdier worden gehouden tellen we de kippen uit de professionele pluimveehouderij niet eens mee!

Kijk hier voor alle tips over dieren

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.