Ligstoelen (tuinstoelen)

Redactie     maart 23, 2020    


Lekker zitten in de tuin, dat kan met een goede ligstoel. Deze tuinstoel kun zowel zittend als in ligstand gebruiken; Hier kijken we naar de meest populaire ligstoelen / tuinstoelen van dit moment.


Ligstoel tuin top 10

Dit keer, vanwege het grote aanbod, een top tien in plaats van een top vijf.Je kunt nog verder doorbladeren voor nog meer goede ligstoelen voor in de tuin.

Zie ook:

Tips ligstoel tuin kopen

  • Een ligstoel is veel groter dan een gemiddelde tuinstoel. Daarom is het belangrijk dat je ligstoelen kun inklappen, dat scheelt veel ruimte als je de stoelen 's winters naar binnen haalt.
  • Soms zijn ligstoelen ook stapelbaar.
  • Laat je de ligstoel in de winter buiten? Let dan goed op de weerbestendigheid. De meeste moderne tuinmeubelen kunnen goed tegen weer en wind, maar de weerbestendigheid is niet altijd even goed. Metaal kan gaan roesten, plastic kan verkleuren, wicker kan goed tegen vocht maar kom je bij ligstoelen niet vaak tegen. Let er bij het kiezen van een ligstoel goed op wat er bij de weerbestendigheid is aangegeven.
  • Een goede ligstoel is verstelbaar zodat je zowel kunt zitten als kunt liggen. In hoe meer tussenliggende standen je de tuinstoel vast kunt zetten, hoe comfortabeler dit is.
  • Sommige luxe tuinstoelen hebben ook een verstelbare en eventueel afneembare hoofdsteun.
  • Let goed op de bekleding van de stoel. Is deze van zacht materiaal dan heb je geen kussens of dekje nodig. Dat scheelt opruimen en is praktisch. Als je op het harde hout of metaal moet leggen is er wel een tuinmeubelkussen nodig.
  • Is de bekleding voorzien van ventilatiegaatjes? Dat voorkomt een zweetrug.
  • Bij ligstoelen tref je veel verschillende soorten armleuningen aan. Bij het lezen en op je telefoon kijken zijn goede armleuningen wel zo comfortabel. Let daar op want sommige ligstoelen hebben dunne ronde armleuningen die niet comfortabel zitten of de armleuningen ontbreken helemaal.
  • In het bovenstaand overzicht tref je naast veel ligstoelen ook veel ligbedden aan. Er is een duidelijk verschil. Een ligstoel kun je in zitstand ook aan een tafel gebruiken (als is de hoogte en grootte daarvoor vaak niet optimaal). Een ligbed kun je alleen als relaxstoel gebruiken. De rugleuning kun je hoger zetten, maar je benen liggen altijd.
  • Wil je een ligstoel ook als eettafelstoel gebruiken? Let er dan op dat je de rugleuning recht kunt zetten en je voeten dan op de grond kunt laten rusten.


Onderwerpen:
Beste ligstoelen, tuinstoel, ligbed, ligstoel, tuinstoelen.


Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.