Stappentellers (pedometers, activity trackers)

Bas van Rijswijk     februari 21, 2019    


Een paar duizend stappen moet iedereen dagelijks wel maken om gezond te blijven. Maar hoeveel stappen maak jij op een dag? Met een stappenteller (ook wel pedometer of activity tracker genoemd) weet je dat precies. Hier de stappenteller top vijf.Stappenteller top vijf


Informatie stappenteller / activity tracker

Je hebt heel eenvoudige stappentellers die alleen op een display het aantal stappen aangeven, maar de stappentellers uit de top vijf gaan veel verder. Zo beschikt ook goede stappenteller een geïntegreerde hartslagmeter die je hartslag meet. De meest uitgebreide stappentellers benaderen de mogelijkheden van een smartwatch (slim horloge).

Bij een stappenteller die je als een horloge draagt gaat het meten van de hartslag via de pols. Via Bluetooth staat een moderne stappenteller in verbinding met je telefoon. Dat betekent niet alleen dat de gegevens op de smartphone digitaal kan opslaan maar ook dat de stappenteller andere functies kan uitvoeren, zoals een bericht geven als er een oproep op te telefoon binnenkomt.

Zo'n uitgebreide stappenteller wordt ook wel activiteitstacker of activity tracker genoemd. Ze meten namelijk vaak veel meer dan het aantal stappen en de afgelegde afstand, maar bijvoorbeeld ook het aantal verbruikte calorieën, de hartslag en de gemiddelde loopsnelheid. Er zijn zelfs activity trackers die de gelopen traptreden en het slaappatroon vastleggen. Via een app kunnen alle gegevens op een smartphone of tablet worden verwerkt. Er wordt normaal gesproken een app meegeleverd, maar ook op internet zijn veel goede gratis apps te vinden.

Goede stappentellers / activity trackers worden onder andere gemaakt door Garmin, Polar, Fitbit, Asus, TomTom en vele andere fabrikanten.

Kijk op het bovengenoemde top vijf voor alle informatie over stappentellers en de prijzen van deze gadgets. Je kunt namelijk nog veel verder doorklikken voor meer goede stappentellers.


Foto: Fitbit stappenteller

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.