Meest verkochte gamecomputers ooit

Bas van Rijswijk     februari 18, 2019    


Sinds 1983 (Nintendo NES) worden er op grote schaal gamecomputers gemaakt en verkocht. Van de NES zijn 62 miljoen exemplaren verkocht. Toch behoort deze spelcomputer niet tot de top vijf van meest verkochte spelcomputers. Welke consoles wel? Hier de top vijf.Hierbij geldt de uitwisselbaarheid van de games als richtlijn of het een geheel nieuwe console betreft. De PS3 geldt dus als een ander console dan de PS2, maar de DS en de DSi zien we als dezelfde spelcomputer.

1. Sony Playstation 2 (ruim 155 miljoen exemplaren)

De best verkochte spelcomputer ooit is de tweede versie van de Playstation. Deze kwam in het jaar 2000 uit en de vraag was meteen enorm. Binnen een dag was de PS2 uitverkocht. In totaal zijn er meer dan 155 exemplaren van de Playstation 2 verkocht.

2. Nintendo DS  (154 miljoen)

Van de verschillende versies van de Nintendo DS zijn inmiddels meer dan 154 miljoen exemplaren verkocht. Met de DSi is Nintendo dus de Playstation 2 aan het inhalen.

3. Nintendo Gameboy  (119 miljoen)

In 1989 was de Nintendo Gameboy een revolutionair apparaat want voor het eerst was er geen televisie nodig om te kunnen gamen. De Nintendo Gameboy was de eerste handheld gamecomputer. Voor een mobiel apparaat was Gameboy naar huidige maatstaven erg groot. Dit kwam vooral omdat er 4 AA batterijen in moesten. En ook het scherm (met alleen 32 tinten groen) was naar huidige maatstaven een lachertje.

4. Sony Playstation (102 miljoen)

De eerste Playstation kwam al in 1994 uit. Ook dit was een revolutionaire spelcomputer want de PS gaf beelden weer zoals niemand anders die op een computer had gezien.

5. Nintendo Wii (101 miljoen)

De succesnummers uit deze top vijf hadden allemaal iets speciaals. Bij de Wii was dat de besturing via bewegingen. Lange tijd was dit uniek, wat resulteerde in meer dan een miljoen verkochte consoles.

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.