De meest populaire zomerschoenen

Bas van Rijswijk     januari 01, 2021    

De top 5 van beste schoenen voor de zomer. Dit zijn de meest populaire zomerschoenen.

In de zomer draag je heel andere schoenen dan in de koudere jaargetijden. In de zomer ga je voor lichte schoenen (zowel qua gewicht als qua kleur), die aangenaam zitten en je voeten koel houden.

Beste zomerschoenen

Hier kijken we naar de top 5 van meest populaire soorten zomerschoenen. Welke schoenen zijn het best geschikt voor een mooie zomer?


Heb je interesse om voordelig mooie zomerschoenen te kopen? Kijk dan bij op Schoenenadvies.nl en vind snel de aanbiedingen van de zomerschoenen van je keuze.

1. Slippers

Slippers zijn de zomerschoenen bij uitstek. Dat geldt vooral voor de teenslippers of flip flops. Minder schoen dan met teenslippers kun je niet aan je voeten hebben. Slippers geven je voeten een maximum aan frisse lucht. 

Hoe minimaal slippers er ook uitzien, goede slippers zoals die van Birkenstock en Papillio zijn slippers die je de hele dag kunt dragen zonder dat je vermoeide voeten krijgt.

Andere topmerken slippers zijn Havaianas, Reef, iPanema en Roxy. Kijk bij de bovengenoemde aanbiedingen voor deze topslippers.

2. Sandalen

Andere populaire zomerschoenen zijn de sandalen. Vooral voor dames is er iedere zomer weer heel veel keuze uit sandalen. Damessandalen heb je in vele soorten en stijlen. Het kunnen zomerschoenen zijn die nauwelijks verschillen van een slipper, maar ook open pumps met hoge hakken.

Mooie sandalen voor dames zijn elegante open zomerschoenen die heel mooi staan onder een zomerse outfit. Kijk in de hier boven genoemde Schoenen Zoeker voor een overzicht van de mooiste sandalen.

3. Espadrilles

Espadrilles zijn al eeuwenlang DE zomerschoenen in landen als Spanje en Zuid Frankrijk. Espadrilles zijn lichte en luchtige schoenen die al in de Middeleeuwen door boeren in Spanje gedragen werden als werkschoenen. Die Espadrilles waren nog van een sterk soort gras gemaakt, de huidige Espadrilles zijn gemaakt van canvas, katoen en touw, voorzien van een rubberen zool.

Espadrilles worden in Nederland steeds bekender als zomerschoen en steeds meer schoenenmerken brengen hebben deze zomerschoenen in hun zomercollectie. Daarnaast zijn er diverse, vooral Franse en Spaanse, schoenmerken die gespecialiseerd zijn in espadrilles, zoals Le Temps des Cerises en La Maison de L´Espadrille. Kijk in de Schoenen Zoeker voor alle aanbiedingen.

4. Ballerina´s, mocassins en bootschoenen

Zijn slippers en sandalen open schoenen, ballerina´s, mocassins en bootschoenen zijn gesloten zomerschoenen. Maar gesloten of niet, deze schoenen zijn licht, luchtig en ideaal voor de zomer.

Ballerina´s zijn echte zomerse damesschoenen. Ze zijn vaak vrolijk gekleurd en passen uitstekend bij een zomeroutfit, of ze nu effen van kleur zijn of voorzien zijn van een kleurige zomerse print.

Mocassins zijn een meer exotische variant op de ballerina. Mocassins zijn afgeleid van de schoenen zoals indianen deze eeuwen terug al in Noord Amerika droegen.

Bootschoenen zijn de herenschoen variant op de ballerina. Bootschoenen zijn afgeleid van de schoenen zoals deze in de watersport gedragen worden. Lichte schoenen met een lichte zool die nat mogen worden.

5. Sneakers

Maar de schoenen die toch wel het meest in de zomer gedragen worden zijn sneakers. Sneakers zijn geschikte zomerschoenen voor zowel mannen, vrouwen als kinderen. Sneakers zijn geschikt voor ieder weertype en veel luchtiger in de zomer dan veterschoenen of booties.

Er is dus veel keuze uit mooie, en heel verschillende, zomerschoenen. Kijk hierboven bij ieder soort schoen voor de aanbiedingen.


Onderwerp:
Hier boven kijken we naar de top vijf van meest populaire zomerschoenen. Via de links vind je alle informatie en tips over deze slippers, sandalen, espadrilles, ballerina's mocassins, bootschoenen en sneakers, plus aanbiedingen van al deze schoenen voor in de zomer bij de beste schoenenwinkels online.

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.