5 beste goedkope koffiemachines (volautomaat)

Redactie     maart 30, 2018    

Wat is de beste goedkope koffiemachine? We hebben hier de top vijf van beste goedkope volautomatische koffiemachines voor je. Vijf goede koffiemachines waarvan er vier onder de 300 euro worden aangeboden.


Het betreft in alle gevallen volautomatische koffiemachines. Dat zijn koffiemachines die de koffiebonen per gezet kopje vers voor je malen. Sommige van deze volautomaten kunnen ook overweg met voorgemalen koffie.


Bij de allergoedkoopste modellen gaat het opschuimen van melk voor een cappuccino of latte met een stoompijpje. De versies waarbij je met één druk op de knop een cappuccino kunt krijgen zijn iets duurder. Hiervan starten de prijzen bij circa 330 euro.

Gebruik de Koffiemachine Keuzehulp om onderstaande volautomaten en andere volautomatische koffiemachines met elkaar te vergelijken. Of kijk bij de beste online aanbieders voor de goedkoopste winkels voor deze beste goedkope koffiemachines.

Dit is de top vijf:

Philips 3000

Richtprijs 288 euro
Deze goedkope volautomatische koffiemachine is door de Consumentenbond tot beste koop uitgeroepen. Het is een kleine maar uitstekend werkende koffiemachine die een heerlijke kop koffie of espresso zet van versgemalen bonen. Het waterreservoir is 1,8 liter groot en er kan 250 gram aan koffiebonen in.


Bovenstaande richtprijs is voor de versie waarbij je met een stoompijpje handmatig de melk voor de cappuccino opschuimt. Wil je met één druk op de knop een cappuccino? Kies dan voor de versie met melkslang en los melkreservoir (circa 40 euro duurder).

De'Longhi Magnifica ECAM 20

Richtprijs 299 euro
Ook De'Longhi biedt een goede goedkope volautomatische koffiemachine. Deze professioneel ogende koffiemachine heeft als grote voordeel dat je er niet alleen koffie van koffiebonen kunt zetten, maar ook van gemalen koffie (de Philips 3000 kan alleen met bonen overweg). Een ander pluspunt is de De'Longhi service aan huis voor het geval je koffiemachine defect gaat.Via een draaiknop stel je de sterkte van de koffie in. Melk schuimen voor een cappuccino gaat bij deze versie ook handmatig met een stoompijpje.

Deze goedkope volautomatische koffiemachine is ook te koop als De'Longhi Magnifica ECAM 22, met alleen een ander kleur draaiknop.

Krups EA8150

Richtprijs 299 euro
Dit is het voordelige basismodel van Krups. Ten opzichte van de twee voorgangers heeft deze goedkope koffiemachine een iets kleiner waterreservoir (1,7 liter in plaats van 1,8 liter) en niet de mogelijkheid om instellingen op te slaan. De watertemperatuur, het koffievolume en de koffiesterkte moet je dus iedere keer opnieuw instellen als je van de standaard-instellingen wilt afwijken.Het is een mooi compacte koffiemachine voor thuis met een fraai design dat veel mensen zal aanspreken. Het display geeft informatie tijdens het instellen wat deze volautomaat erg gebruiksvriendelijk maakt.  Andere sterke punten zijn de automatische grondige reiniging van de zetgroep en de warmhoudplaat die ook de kopjes kan voorverwarmen.

Deze Krups kan niet met voorgemalen koffie overweg en zoals bij alle goedkope koffiemachines moet je ook hier de melk voor de cappuccino via een melkpijpje opschuimen.

Philips 3100

Richtprijs 385 euro
Luxere versie van de bovenstaande Philips 3000. Met een klein display voor de bediening, 3 temperatuurstanden, 5 standen voor aromasterkte (bij de Philips 3000 zijn dat er 2) en de mogelijkheid een AquaClean-filter te gebruiken. Ook kun je bij de Philips 3100 koffiemachine naast koffiebonen ook gemalen koffie gebruiken. Bij de Philips 3000 kan dat niet. Je betaalt hier wel een fors hogere aanschafprijs voor.


Melitta Caffeo Solo

Richtprijs 299 euro
Dit is de goedkoopste Melitta volautomatische koffiemachine, maar pas op, de standaard versie van de Melitta Caffeo Solo kan niet met melk overweg. Een melksysteem en een stoompijpje ontbreken. Met de goedkoopste versie kan je dus geen cappuccino maken.

Wil je een cappuccino kunnen zetten, zonder dat je een losse melkopschuimer moet aanschaffen? Kies dan voor de Melitta Caffeo Solo & Milk  (richtprijs 319 euro) met een stoompijpje.


Beide versies van Melitta Caffeo Solo zijn verder gelijk. Met een waterreservoir van slechts 1,2 liter moet je deze koffiemachine vaak bijvullen. Dit kleine reservoir komt doordat Melitta het apparaat zo smal mogelijk wilde houden. Door zijn breedte van slechts 20 centimeter vraagt deze goedkope volautomatische koffiemachine maar weinig ruimte op je aanrecht.

Kijk bij de bovenaan genoemde aanbevolen winkels voor de laagste prijs van deze goedkope volautomatische koffiemachines of gebruik de daar vermelde Koffiemachine Keuzehulp om deze (en andere) koffiemachines met elkaar te vergelijken om zo tot de beste koop te komen.

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.