BBQ test: De beste barbecues houtskool

Redactie     februari 19, 2019    

De top vijf van beste houtskool barbecues volgens een gecombineerde houtskool BBQ test. Kijk hier voor je beste houtskool BBQ en andere goede barbecues.


Als je een nieuwe houtskool BBQ koopt, dan wil je natuurlijk wel een goede barbecue kopen. Een barbecue die lang meegaat, waarop je makkelijk en goed eten kunt bereiden en die na afloop makkelijk schoon te maken is. Daarom hier de top vijf van beste barbecues uit diverse testen.Deze houtskool BBQ top vijf is samengesteld uit diverse barbecue testen. Al deze barbecues zijn tegen de laagste prijs te koop bij de aanbevolen goedkoopste winkels die je kunt vinden bij de aanbiedingen van barbecues op Beste Barbecue Kopen.


Dit BBQ test overzicht is al wat ouder. Kijk voor meer recente barbecue tests bij de beste BBQ test. Je vindt daar de beste barbecues uit de recente testen waaronder de beste houtskool BBQ, maar bijvoorbeeld ook de beste balkon BBQ, de beste gasbarbecue, de beste tafelbarbecue enz.


1. Tepro Toronto barbecue

Niet Weber maar Tepro maakt de beste barbecue volgens vele tests. De Tepro Toronto is een houtskoolbarbecue die bij testen opvallend vaak als beste barbecue uit de test komt.


De Tepro Toronto is een heel uitgebreide BBQ met een heel aantrekkelijk lage prijs (zie het bovenstaande Beste Barbecue Kopen voor de laagste actuele winkelprijs). Alles zit er op en er aan, en je kunt er heerlijk op koken. Als BBQ-kok sta je er comfortabel voor en hebt een ruim werkblad tot je beschikking. Een thermometer, vier bestekhaken en zelfs een flesopener maken het helemaal af.

Ook handig: Houtskool en briketten bijvullen kan via een deurtje aan de voorkant. En na gebruik rij je de ze BBQ-trolley gewoon weg.

2. Bodum Fyrcat barbecue

Bij een BBQ test van de Consumentenbond kwam in 2014 de Bodum Fyrcat als beste houtskool-barbecue uit de test. Overtuigend zelfs en dat was opmerkelijk want deze barbecue is ook nog eens heel betaalbaar en daarom naast de beste barbecue ook de beste koop volgens de Consumentenbond.


Bij de Bodum Frycat kun je heel goed de temperatuur regelen. Niet alleen de hoogte van de temperatuur maar ook de temperatuurverdeling op het rooster. Op het gebied van voedselbereiding (toch de belangrijkste kwaliteit van een barbecue liet de Bodum Frycat bij deze BBQ test de concurrentie achter zich).

3. Weber Smokey Joe barbecue

Een klassieker in BBQ-land. De Weber Smokey Joe is kleine kogelbarbecue die model staat voor veel barbecues van concurrerende merken. De Smokey Joe is één van de meest bekende en  meest populaire barbecues.


Naast dat je er heerlijk mee kunt barbecueën heeft de Weber Smokey Joe barbecue zijn populariteit te danken aan het handige compacte formaat. De Smokey Joe is klein, licht en voorzien van een handige draagbeugel. En natuurlijk is deze kleine barbecue van de beroemde Weber-kwaliteit.

4. Outdoorchef Chelsea 480 C

Het BBQcenter kiest voor de Outdoorchef Chelsea 480 C als beste barbecue voor gezinnen en groepen van maximaal 8 personen. Het is goed kokkerellen op deze BBQ waarbij je niet alleen direct kunt grillen boven de kolen maar waarbij je gerechten ook langzaam kunt garen dankzij het trechtersysteem.


Briketten kun je makkelijk tussentijds bijvullen en de temperatuur laat zich bij deze barbecue goed regelen.

5. Weber Original Kettle

De beroemde Weber barbecue geschikt voor grotere groepen tot wel acht personen. De BBQ is voorzien van wieltjes zodat je hem ondanks zijn formaat makkelijk kunt verplaatsten. Tussentijds briketten bijvullen kan via ene inklapbare ruimte, en ook schoonmaken is makkelijk dankzij het one-touch systeem waarmee je de as in de asla laat vallen.


Kijk bij het hierboven genoemde Beste Barbecue Kopen voor de goedkoopste winkels, de BBQ Top 10 en een Barbecue Keuzehulp.

Foto bovenaan: Weber Original Kettle barbecue

Onderwerp:
De beste houtskool BBQ uit diverse testen, waaronder ook de beste BBQ test van de Consumentenbond. 

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.