Beste goedkope smartphones volgens Consumentenbond

Redactie     januari 01, 2018    


De Consumentenbond heeft een top 5 van goedkope smartphones samengesteld. De limiet was daarbij een prijs van 300 euro. Maar in de praktijk zijn deze smartphones een stuk goedkoper. De duurste smartphone in de top 5 zagen we voor 269 euro, de goedkoopste kan je al voor 105 euro meenemen.Goedkope smartphone top 5

Met prijzen juni 2016

1. LG Google Nexus 5X (€269 bij Media Markt)
2. LG G4c (€149 bij Media Markt)
3. Motorola Moto G (€159 bij Media Markt)
4. Microsoft Lumia 650 (€114 bij Media Markt)
5. Microsoft Lumia 550 (€105 euro bij Paradigit)

Niet alleen een lage prijs was een eis van de Consumentenbond, ook moesten ze over een modern besturingssysteem beschikken. In de praktijk is dat Android 6 of Windows 10. iOS had ook gekund, maar die telefoons vielen buiten de prijsklasse.

Kijk hier voor meer recente testen van smartphones.

De minst goedkope, maar wel de beste: De Nexus 5X

Tussen de nummer 1 (de LG Google Nexus 5X) en de vier andere telefoons zit een dusdanig groot prijsverschil dat je deze beste van de vijf toestellen eigenlijk een prijsklasse hoger is. De Google Nexus 5X is dan ook een topmodel met goede specificaties.

De speakers zijn wat matig maar de camera is een stuk beter dan die van de andere vier goedkope smartphones. Ook heeft de Consumentenbond kritiek op de geluidskwaliteit van de video-opnames. Opladen gaat via een usb-c kabel. Dat heeft als voordeel dat deze smartphone razendsnel oplaadt, maar het nadeel is dat je geen andere oplader kunt gebruiken en niet via de kabel kunt synchroniseren met een computer.

De andere vier goedkope smartphones

Voor de echt goedkope smartphones kun je beter bij de vier andere terecht. Wil je Android? Dan zijn dat de LG G4c en de Motorola Moto G. De Microsoft Lumia telefoons (van het voormalige Nokia) draaien op het Microsoft Windows 10 besturingssysteem.

Waar je de beide Android smartphones nog middenklassers kunt noemen zijn de beide Lumia's wat beperkter. Vooral de goedkoopste van de vijf (de Microsoft Lumia 550) is wat karig uitgerust. Dit is een echte mobiele telefoon voor mensen die alleen willen bellen, internetten, mailen en sms'jes versturen. Hecht je minder belang aan fotograferen, video's maken en muziek luisteren (wat overigens wel allemaal kan) dan is dit een goedkope optie.

Kijk bij bovengenoemde winkels voor deze smartphones tegen de laagste prijs.

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.