5 redenen om niet over te stappen op Windows 10

Redactie     januari 01, 2018    Eerder gaven we vijf redenen voor een update naar Windows 10. Maar niet alles is koek en ei, er zijn ook redenen om het niet te doen. Daarom hier de top vijf van redenen om NIET over te stappen op Windows 10.


Evenals de top vijf van voordelen zijn deze vijf overwegingen om het niet te doen afkomstig van het computertijdschrift Computer Idee.

Windows 10 is nog niet helemaal af

De Verkenner moet nog aangepast worden, de layout is niet altijd consequent doorgevoerd, de Edge-browsers mist nog add-ons en plugins. Kortom, eigenlijk heeft Microsoft de deadline niet gehaald, maar ze wilden Windows 10 toch op tijd uitbrengen. Misschien is het handig te wachten op de eerste update.

Geen Windows Media Center

Gebruikte je met veel plezier het Windows Media Center? Bedenk dat dat je dit programma kwijt bent als je overstapt naar Windows 10. Microsoft heeft het de multimedia software afgevoerd.

Compatibiliteitsproblemen

Hoewel 5 miljoen mensen Windows 10 al uitgetest hebben kan het net voorkomen dat die ene printer niet werkt of dat software bij die ene computer vastloopt. Toch vervelend als dat net jouw computer of printer is. Top van Computer Idee: Test Windows 10 eerst in een sandbox.

Oudere Windows versies blijven ondersteund worden

Windows 7, Windows 8 en zelfs Windows Vista zullen nog jaren worden ondersteund. Windows 7 tot 2025, Windows 8 tot 2018. Je hoeft dus niet echt veel haast te maken met je update. Hou er wel rekening mee dat een update naar Windows 10 na 29 juli 2016 niet meer gratis is.

Je privacy

Over privacy en de update naar Windows 10 is heel wat te doen. De update is gratis, en gratis software en privacy gaan meestal slecht samen. Zo ook bij Windows 10. Microsoft legt heel wat gegevens vast bij dit besturingssysteem, vooral het onderdeel Cortana (nog niet beschikbaar in de Nederlandse versie) maakt het bont. En niemand weet wat Microsoft met alle verzamelde data gaat doen.

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.