De vijf beste Netflix series

Redactie     juli 03, 2015    


Op Netflix staan heel wat goede series. Te veel zelfs om allemaal te bekijken (als je dat al zou willen). Maar welke Netflix series zijn te goed om te missen? Hier de top vijf van beste series op Netflix.


Deze top vijf is gebaseerd op de waarderingen van de bezoekers van de website Ranker. Een heel relevant overzicht, want op de nummer één van de lijst zijn bijvoorbeeld zo'n 7.000 stemmen uitgebracht (positief of negatief). Op het moment van schrijven vonden zo'n 5.700 mensen dat je Breaking Bad moet zien, terwijl zo'n 1.240 mensen minder gecharmeerd waren van de serie. Per saldo dus circa 4.500 keer in de plus. Hieronder de top vijf van beste series op Netflix:

1. Breaking Bad
2. Sherlock
3. The Walking Dead
4. Dexter
5. Arrested Development

1. Breaking Bed

Breaking Bad (Sony Pictures Television) was van 2008 tot 2013 te zien op de Amerikaanse zender AMC, en in Nederland nu op Netflix. De serie speelt in Albuquerque (New Mexico) en gaat over een terminaal zieke dokter die om te voorkomen dat zijn gezin na zijn dood in financiële nood achterblijft de misdaad ingaat.


2. Sherlock

Sherlock is een Britse serie van de BBC die de beroemde detective Sherlock Holmes (van de boeken van Arthur Conan Doyle ) naar de moderne tijd verplaatst. De serie werd door de BCC van 2010 tot 2014 uitgezonden, maar omvat in totaal slechts 9 afleveringen. Maar deze zijn wel heel goed!

3. The Walking Dead

Een nog steeds draaiende serie over een zombie epidemie in Georgia. Een steeds kleiner wordende groep overlevenden moet zich staande houden tegen levende doden. De serie is een perfecte combinatie van horror en (psychologisch) drama. Deze zeer succesvolle AMC serie is gebaseerd op stripverhalen van Robert Kirkman, Tony Moore en Charlie Adlard. Bij Netflix behoort The Walking Dead tot de best bekeken series.


4. Dexter

De serie Dexter werd van 2006 tot en met 2013 uitgezonden (8 seizoenen) door de Amerikaanse zender Showtime. In Nederland zijn alle afleveringen via Netflix te bekijken. Dexter is een forensisch onderzoeker die bloedsporen onderzoekt, maar Dexter is tevens een seriemoordenaar die overigens alleen slechteriken naar de andere wereld helpt.


5. Arrested Development

Arrested Development is een Amerikaanse komedieserie die van 2003 tot 2006 op Fox was te zien en nu op Netflix streaming is te bekijken. Michael Bluth tracht samen met zijn zoon, broers en zus het familiebedrijf van de ondergang te redden nadat zijn vader wegens fraude in de gevangenis is beland. Maar of deze personen hier echt geschikt voor zijn???


Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.