Laptop met de beste accu

Redactie     juni 09, 2001    


Één van de argumenten waarvoor je voor een bepaalde laptop kunt kiezen is de kwaliteit van de accu. Veel mensen moeten immers ook als er geen stopcontact aanwezig is lang op hun laptop kunnen werken. Dit is de top vijf van laptops met de beste accu.


Wil je weten wat de actuele prijs is van deze laptop? Kijk dan hier.

De top vijf is gebaseerd op de onderzoeksresultaten van Tweakers (zomer 2015). Deze vijf laptops doorstonden hun accutests als beste:

1. Apple MacBook Air 13.3 inch

De beste accu van alle geteste laptops zat in de Apple MacBook Air 2014 13,3". Met afstand de beste zelfs. Als je alleen de browser gebruikt kun je 13 uur en 12 minuten non stop werken op de Apple MacBook Air. Dat is twee uur langer dan op de nummer twee!  Video kijken kan iets meer dan 12 uur. Dat zijn behoorlijk wat speelfilms. Nadeel, de prijs van boven de 1000 euro.

2. Apple MacBook Pro

Getest werd de Apple MacBook Pro 13,3" Retina (2015) 2,7GHz. Onder andere door de zuinige Broadwell-processor kun je heel lang op de accu van deze MacBook werken. Er kon 11,5 uur op gebrowsd worden. Ook bij deze Apple laptop is de prijs het nadeel. De prijs van deze Macbook Pro loopt tegen de 1.400 euro.

3. Asus C200MA chromebook

Maar je hoeft geen Apple te kopen voor een lange accuduur. Ook op de Asus C200MA chromebook (11,6 inch) kun je 11 uur en 17 minuten browser of 8 uur en 16 minuten video kijken. Dat is wel heel indrukwekkend. Deze Asus heeft uren meer uithoudingsvermogen dan andere chromebooks en laptops. De prijs is ook heel andere koek, nog geen 300 euro! Maar je hebt het natuurlijk wel over een heel ander apparaat.

4. Apple MacBook Air 11,6 inch

iets minder duur dan de 13 inch versie, maar ook behoorlijk zuinig. Goed voor 10 uur en 41 minuten browsen of 9 uur en 28 minuten video kijken op een wat kleiner scherm. De prijs ligt circa 100 euro lager.

5. Asus Zenbook UX305

Ook veel uithoudingsvermogen, maar veel meer spierballen heeft de Asus Zenbook UX305FA-FC007H. Deze laptop koop je ook al onder de 800 euro. Mede dankzij de zuinige Asus Zenbook Core M-processor biedt de Asus Zenbook UX305 9 uur en 16 minuten tijd om te browsen en 8 uur en 10 minuten videotijd. Dat laatste is vrijwel gelijk aan de bovenstaande chromebook.


Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.