Duurste huis ter wereld

Redactie     juni 08, 2015    

Hoe wonen de echt rijke mensen van de aarde? En dan hebben we het niet over zo'n simpel villa'tje in Loosdrecht of landhuisje in Wassenaar, maar over het echte werk, de huizen van meer dan 150 miljoen euro.Hier een overzicht van de vijf duurste huizen ter wereld.


1. De allerduurste

Het leuke aan het allerduurste huis ter wereld is dat je het er helemaal niet aan afziet. Dit huis in Zwitserland is met zijn prachtige uitzicht, 8 kamers, parkeergarage voor 3 auto's, 2,4 vierkante kilometer grond en 388 vierkante meter terras een leuk huis, dat zeker een paar miljoen mag kosten. 8 miljoen, 10 miljoen, 12 miljoen?... Nee,... 10 miljard euro is ongeveer de waarde van dit huis?Tien miljard??? Waarom dit extreme bedrag? Nou, als we vertellen dat dut bescheiden huisje uit  200.000 kilo aan goud en peperduur platinum is opgetrokken snap je het ongetwijfeld. Dit huis haalt zijn waarde niet uit een enorm aantal kamers (deze telt er slechts 8) maar aan extreem dure materialen.

2. Antilia House

Tussen alle villa's en landhuizen is de nummer twee ook al een opvallende woning, Het is een appartementsgebouw van 27 verdiepingen in India (Mumbai) dat plek biedt aan de eigenaar, zijn vrouw, 3 kinderen en 600 personeelsleden. En o ja, ook aan drie helikopterplatforms, 160 auto's en natuurlijk de standaard dingetjes als een overdekt zwembad. Waarde: Ongeveer 1 miljard.


3. Villa Leopolda

Met een waarde van zo'n 1 miljard ongeveer even duur als Antilia House. Dit huis heeft wel heel wat meer historie. Het is te vinden inVillefranche-sur-Mer in Zuid-Frankrijk en is in 1902 door de Belgische koning Leopold II gebouwd.4. Hyde Park Penthouse 

Een appartement van twee verdiepingen. prijskaartje: zo'n 185 miljoen euro. Vanuit het in Central London gelegen complex is er een ondergrondse verbinding met het naastgelegen Mandarin Oriental Hotel om een hapje te eten, maar er is ook 24 uurs roomservice beschikbaar. En Harrods is vlakbij, belangrijk want als je hier woont koop je je kleding niet bij de Zeeman.


5. Four Fairfield Pond 

Meer badkamers (39) dan slaapkamers (29) heeft deze New Yorkse mansion. Ook voor sporten hoef je het landgoed niet te verlaten want er zijn ondermeer twee tennisbanen en een bowlingbaan aanwezig. Ook vermeldenswaardig is de 28 meter lange eetkamer. Daarin kun je heel wat mee-eters kwijt.


Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.