Beste droger

Redactie     januari 01, 2018    

Voor iedereen met een meerpersoons huishouden is een droger geen overbodige luxe. Hoe krijg je anders al die was schoon. Er zijn dan ook veel wasdrogers op de markt. Maar wat is de beste droger?


Hier een top vijf van de beste drogers die er momenteel te koop zijn.Deze ranglijst is gebaseerd op de testen van de consumentenbond. Deze organisatie test continue de nieuwste wasdrogers. Deze top vijf is per 29 mei 2015. Kijk voor nieuwere tests bij alle testen van wasdrogers op TestResults.nl.

Kijk voor alle actuele (laagste) prijzen en voor informatie over alle drogers bij de aanbevolen winkels om een wasdroger te kopen.

1. Bosch WTY87700NL (testoordeel: 7,5)

Een snelle droger met warmtepomp die bovendien heel zuinig met stroom is. Deze Bosch wasdroger kan op de waterafvoer worden aangesloten. Hij beschikt over een timer warop je de eindtijd kunt instellen en over een zelfreinigende condensor. De capaciteit is 8 kilo.

2. Beko DPU 7380 X (7,3)

Beste Koop, maar ook wel een beetje de winnaar. De Beko wasdroger mag dan een iets lagere score hebben (0,2 punt), hij kost zo'n 490 euro waar de Bosch zo'n 850 euro kost. We verwachten wel dat dit type Beko binnenkort niet meer leverbaar is. Jammer, want het is een snelle droger die vele veel duurdere machines achter zich laat.

3. Miele T 8164 WP Edition 111 (7,2)

In prijs vergelijkbaar met de Bosch, maar iets lager gewaardeerd. Deze Miele is een snelle en zuinige warmtepompdroger die goed droogt. Alleen jammer dat er geen signaal voor reinigen van de pluisfilters op zit. Signalen voor de condensbak en het condensor-filter zijn wel aanwezig.

4. Whirlpool Green 850 (7,0)

Met een winkelprijs van circa 500 euro een goedkope droger die goed scoort en makkelijk verkrijgbaar is. Het is een zeer zuinige droger waarbij het populaire katoen/kastdroog programma helaas wat traag is. Ook is de Whirlpool wat lawaaierig, maar verder functioneert hij goed. Zelfs in vergelijking met veel duurdere wasdrogers.

5. Samsung DV90F5E6HGW (7,0)

Met een vulpcapaciteit van 9 kilo is dit een grote wasdroger. En ook kleine wasjes droogt deze Samsung goed en zuinig. Ook kent de Samsung wasdroger vele nuttige functies zoals startuitstel, trommelverlichting en een indicator voor de resterende tijd.

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.