Nadelen Popcorn Time (Popcorntime)

Redactie     januari 26, 2015    


Popcorn Time is een bijzonder populaire manier om gratis naar films en series te kijken. Dat is niet verwonderlijk. Kijk maar naar de op vijf van voordelen van Popcorn Time. Maar het gebruik van PopcornTime kent ook zijn nadelen. En de top vijf van deze nadelen van Popcorn Time kun je hieronder vinden.

PopcornTime is illegaal

Nadeel nummer één is ook met afstand het grootste nadeel. PopcornTime is gratis en je kunt er de nieuwste films en series mee bekijken, maar dat komt omdat het programma zo illegaal is als het maar zijn kan. Popcorn Time draait op torrents die door onbekenden op internet gezet worden. In vrijwel alle gevallen zijn dat illegale kopieën en opnames van speelfilms en televisieseries. Het publiceren en aanbieden van deze torrents is illegaal, en aangezien je als PopcornTime gebruiker zelf ook (ongemerkt op de achtergrond) de film of serie die je zit te bekijken aan anderen aanbiedt ben je ook wettelijk gezien illegaal bezig en dus strafbaar. Hoewel dat (op het moment van schrijven) nog geen problemen heeft opgeleverd is dit wel altijd mogelijk.

PopcornTime is niet compleet

Op het eerste gezicht heeft Popcorn Time een enorm aanbod. En dat is ook zo. Maar toch is het aanbod maar een selectie uit het onvoorstelbare aanbod aan torrents die er op internet te vinden is. Indien je zelf op zoek gaat naar torrents en deze download, dan heb je nog veel meer keuze. PopcornTime moet het echt van het gemak hebben.

Aanbod PopcornTime is minder groot dan het lijkt

Ook is het aanbod van Popcorn Time dat getoont wordt niet altijd beschikbaar. Je kunt een film uit de lijst kiezen en er dan - als je de film wilt afspelen - achterkomen dat er geen torrents beschikbaar zijn zodat kijken onmogelijk is. Hou hier met (minder populaire) series rekening mee. Kijk eerst of alle afleveringen wel beschikbaar zijn voor je gaat kijken.

Films Popcorn Time zijn niet altijd ondertiteld

Hetzelfde geldt voor ondertiteling Slechts bij een deel van de speelfilms en televisieseries op PopcornTime is Nederlandse ondertiteling beschikbaar. Bij populaire titels overigens meestal wel.

PopcornTime kan haperen

Bij Popcorn Time blijf je altijd afhankelijk van torrents. Bij populaire series en films is het aanbod aan torrents vaak erg groot, maar bij minder bekende of oude speelfilms en televisieseries is er minder aanbod. Je kijkt bij Popcorn Time terwijl je downloadt. Is het aanbod matig dan kan het downloaden trager gaan dan het kijken. In dat geval werkt PopcornTime alleen als je het downloaden een voorsprong geeft.

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.