De 5 beste virusscanners

Bas van Rijswijk     november 29, 2014    

Niet iedere virusscanner is even goed. Dat is vervelend, want als je een virusscanner op je computer installeert wil je 100% bescherming. Een bescherming van 99% is al te weinig.


Daarom hebben we hier de 5 beste virusscanners voor je. Hieronder bevindt zich zelfs één gratis virusscanner. Kijk hier voor alle titels, resultaten en downloads.

De top vijf is gebaseerd op testen van de onafhankelijke specialisten van het Duitse AV Test. Gedurende 2 maanden testte ze in het najaar van 2014 alle belangrijke virusscanners op een Windows 8.1 PC. 18.000 bekende virussen en een aantal nog onbekende (zelfgemaakte) virussen werden op de virusscanners losgelaten. Deze vijf virusscanners kwamen er als beste af:

1. Kaspersky virusscanner
Zoals alle beste virusscanners uit de top vijf onderschepte Kaspersky 100% van de bekende en onbekende virussen, Ook herkende het de zelfgemaakte virussen en vertraagde de virusscanner de computer niet. Dit leverde de Kaspersky Internet Security de eerste plek en de bekroning tot beste virusscanner op. Enig minpuntje was 1 onterechte virusmelding gedurende die twee maanden.

2. Norton virusscanner
Norton deed het eigenlijk beter qua scanprestaties want deze bekende virusscanner onderschepte alles en gaf geen onterechte meldingen. Waarom is Norton Antivirus dan geen eerste? Dat komt omdat Norton de computer wel vertraagde, en dat is een duidelijk minpunt van een virusscanner.

3. Bitdefender virusscanner
Bitdefender vertraagde de computer niet en hield alle virussen tegen, maar gaf wel vijf onterechte meldingen. En doordat onterechte virusmeldingen voor veel verwarring zorgen (en vaak tot het onterecht verwijderen van software door de gebruiker) is dit een behoorlijk nadeel.

4- F-Secure virusscanner
Ook F-Secure Internet Secuity hield alles tegen maar vertraagde het systeem enigsinds en gaf bovendien wel 14 onterechte meldingen.

5. Panda virusscanner
Panda Free Antivirus is de enige gratis virusscanner die alle virussen tegen wist te houden. Wel maakt het de computer trager dan de bovenstaande 4 virusscanners (maar nog altijd minder dan de gemiddelde virusscanner) en gaf het programma 10 onterechte meldingen.

Alle andere virusscanners lieten wel virussen door. Bijzonder slecht presteerde Microsoft Windows Defender dat 80% van de bekende virussen en 70% van de onbekende virussen niet wist te herkennen.

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.
/* Google analytics */ /* einde Google analytics */