Grootste webwinkels met de meeste omzet

Redactie     oktober 06, 2014    


Wat is de grootste webwinkel van Nederland? Het e-commerce vakblad Twinkle heeft de ranglijst van 2014 bekend gemaakt. Hier de top vijf van grootste webwinkels van Nederland 2014:


1. Ahold (online omzet 686 miljoen euro)
Met Bol en de Albert Heijn webwinkel is Ahold evenals verleden jaar de grootste webwinkel-eigenaar van Nederland. Bol.com breidt steeds meer uit en is van een online boekwinkel een echt online warenhuis geworden. Ook de Albert Heijn webwinkel (voorheen Albert.nl) groeit sterk. Steeds meer mensen doen via deze webwinkel van Albert Heijn hun boodschappen via de computer.

2. RFS Holland (omzet 552 miljoen)
De naam RFS zal de meeste mensen niets zeggen, maar dit is het bedrijf achter Wehkamp en Fonq. Wehkamp.nl is als voormalig postorderbedrijf al sinds de begindagen van internet één van de grootste online aanbieders van Nederland. Fonq.nl, een dochter van Wehkamp, timmert ook flink aan de weg. Hier koop je vooral woonartikelen, elektronica en gadgets.

3. Zalando (omzet 304 miljoen)
Zalando verkoopt vooral kleding en schoenen en via Home24 ook woonartikelen. Deze webwinkel is een begrip in Nederland, en staat bekend om zijn gratis levering en retournering.

4. Coolblue (omzet 214 miljoen)
Coolblue is minder bekend dan bovengenoemde winkels, maar toch is de kans dat je ooit iets bij een Coolblue winkel gekocht hebt groot. Coolblue beschikt namelijk over 160 vaak zeer gespecialiseerde winkels. Kijk hier voor een overzicht van alle Coolblue winkels.

5. Thuisbezorgd (omzet 170 miljoen)
Hoewel Thuisbezorgd geen echte winkel is maar een winkel die de bezorgservice van restaurants onder de aandacht brengt heeft Twinkle Thuisbezorgd wel in de lijst opgenomen met een vijfde plaats als resultaat. De omzet betreft hier het totale bedrag wat via Thuisbezorgd bij restaurants is besteld. Via Thuisbezorgd kun je eten bestellen bij meer dan 5000 bezorgrestaurants.

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.