Top 5 beste werkgevers

Redactie     november 26, 2012    

Voor welke bedrijven kun je het beste werken?  De organisatie Great Place To Work deed een onderzoek bij de werknemers van de grote multinationals en kwam tot een top vijf.

Alleen bedrijven waarbij minimaal 40% van de werknemers werkzaam zijn in een ander land dan waar het hoofdkantoor staat kwamen in aanmerking, en de bedrijven moeten ook kantoren hebben in minimaal vijf landen. Echte multinationals dus.

Amerikaanse bedrijven doen het opvallend goed in de lijst. 20 van de top 25 landen komen uit Amerika, en ook Silicon Valley doet het ook goed met twee bedrijven in de top 3 (Google en Netapp) en één lager in de top 25 (Cisco). Ook de nummer één (SAS) en nummer vijf (Microsoft) zijn echte technologie bedrijven. Alleen de nummer vier, Kimberly-Clark, is een vreemde eend in de top vijf. Dit bedrijf verkoopt voornamelijk producten die gemaakt zijn van het tegenovergestelde van digitale producten, namelijk papier.

De nummer één is van de top vijf opvallend genoeg de minst bekende naam. SAS Institute ontwikkelt analyse software voor het bedrijfsleven.

De top 5 van beste werkgevers wereldwijd:

1. SAS Institute
2. Google
3. NetApp
4. Kimberly-Clark
5. Microsoft


Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.