Top 5 best verdienende Hollywood acteurs

Redactie     november 06, 2012    

Acteur is een beroep wat best goed betaald. Zeker als je kijkt naar de vele tientallen miljoenen dollars die de best verdienende Amerikaanse acteurs jaarlijks binnenslepen.


Wij kijken hier naar de top vijf van best betaalde Hollywood acteurs. Deze lijst is samengesteld door het Amerikaanse zakenblad Forbes en betreft de verdiensten van de heren over 2012.

1. Tom Cruise (75 miljoen dollar)
Tom Cruise sleepte dit enorme bedrag binnen dankzij de Mission Impossible reeks, waarbij bewezen wordt dat sequels van succesvolle films behoorlijk rendabel kunnen zijn. We moeten hierbij wel opmerken dat Tom Cruise niet alleen de hoofdrol in de laatste Mission Impossible speelde, maar dat hij ook één van de producenten is.

Tom Cruise zal het geld goed kunnen gebruiken om de alimentatie te betalen. Hij ligt in scheiding met Katie Holmes.

2/3. Leonardo DiCaprio (37 miljoen dollar)
Die jongen van de Titanic doet het ieder jaar weer goed als het op verdienen aankomt. In 2011 was hij de best verdienende acteur, maar in 2012 flopte de film J. Edgar waain hij de hoofdrol speelde. Het gevolg is een tweede plek met 'slechts' 37 miljoen dollar.

2/3. Adam Sandler (37 miljoen dollar)
Evenals Tom Cruise schnabbelt Adam Sandler wat bij als producent van de films waarin hij meespeelt. Heel lucratief want hoewel Adam Sandler geen steracteur in topproducties is, en hoewel zijn film Jack and Jill in 2012 flopte, deelt Sandler toch de tweede plaats met Leonardo DiCaprio.

4. Dwayne Johnson (36 miljoen dollar)
Een miljoentje minder voor Dwayne Johnson, maar deze acteur had er ook twee baantjes voor nodig. Geen bijbaan als producent dit keer, maar twee heuse hoofdrollen in topfilms. Twee films die ook nog eens een groot succes waren, In zowel de nieuwste Fast and Furious (de meest succesvolle van de reeks) en in Journey to the Center of the Earth was Dwayne Johnson zijn geld waard.

5. Ben Stiller (33 miljoen dollar)
Ben Stiller speelde in 2012 in The Watch en bewees dat je een aardig centje kunt verdienen door een tekenfilm in te spreken. Hans Somers verdient in Nederland vast minder met het zelfde werkje (inspreken van de stem van Alex de leeuw in Madagaskar 3).

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.