Redenen om van zorgverzekeraar te wisselen

Redactie     december 23, 2011    

Ieder jaar kun je voor 1 januari van zorgverzekeraar wisselen. Maar waarom zou je eigenlijk wisselen? Daar zijn veel goede redenen voor. Hieronder de top vijf om van zorgverzekeraar te wisselen.


1. Verschillen in de premie zorgverzekeraars
Is je zorgverzekering goedkoper geworden? Laat je daar niet door misleiden. Alle zorgverzekeringen zijn voor 2014 goedkoper geworden. En het kan bijna altijd goedkoper en/of beter. Gebruik één van de goede zorgverzekeringsvergelijkers om te zien welke zorgverzekeraar voor jou het meest interessant is en wat je bespaart met overstappen.

2. Je zit een jaar aan je zorgverzekeraar vast
Overstappen kan maar tot 1 januari 2014. Daarna zit je weer een jaar aan je zorgverzekering vast. Toch vervelend als je er dan pas achterkomt dat je te veel betaald voor wat je krijgt. Neem dus ieder jaar in december even de tijd voor een vergelijk van zorgverzekeringen. Het kost maar een paar minuten.

3. Leuke bonussen of cadeaus
Sommige zorgverzekeraars geven een leuke bonus of een leuk cadeau als je als nieuwe klant bij de zorgverzekeraar binnenkomt. Dat kan varieeren van een cashback van 50 euro tot een gratis iPad.

4. Is je zorgverzekering nog wel actueel?
Het kan hoe dan ook geen kwaad om ieder jaar in december eens kritisch naar je zorgverzekering te kijken. Betaal je bijvoorbeeld nog voor een aanvullende verzekering voor de beugeltandarts terwijl je kinderen al van de beugel af zijn? Zou het niet goedkoper zijn de dekking van de fysio wat te verhogen? Allemaal zaken waarop je veel geld kunt besparen als je af en toe kritisch naar de zorgverzekering kijkt.

5. Kom je in aanmerking voor een collectiviteitskorting?
Veel zorgverzekeraars geven korting op de zorgpremie als je lid bent van een bepaalde vereniging of als je regelmatig sport. Misschoen kwam je verleden jaar niet in aanmerking voor korting op de zorgverzekering en nu wel. Kijk bij de informatie over collectiviteitskorting zorgverzekering of je voor zo'n korting in aanmerking komt. Dit kan 5 a 10 procent op de premie schelen.

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.