Ultra HD 4K monitor top 5

Bas van Rijswijk     16:30    


Wil je games spelen en films bekijken in de hoogste kwaliteit op je computermonitor? Of wil je kunnen ontwerpen of foto's bewerken met een zo scherp mogelijk beeld? Kijk dan eens naar een 4K monitor. Deze monitoren geven beelden weer in de Ultra HD resolutie waarbij meer dan 8,2 miljoen beeldpuntjes worden gebruikt! Hier de Ultra HD 4K monitor top vijf.

Ultra HD 4K monitoren top vijf

Per mei 2017

1. AOC U2777PQU (27 inch)
2. AOC U3277FWQ (32 inch)
3. Samsung LU28E570DS (28 inch)
4. Philips 328P6VJEB/00 (32 inch)
5. Samsung U28E590D (28 inch)

Bovenstaande top vijf is gebaseerd op de verkopen van de Computerstore van Coolblue. Één van de aanbevolen winkels voor computer en monitoren. Bij die winkels kun je o.a. Ultra HD 4K monitoren tegen de laagste prijs kopen.

Hoe groot moet een 4K monitor zijn?

De beeldformaten van 4K monitoren beginnen bij 24 inch. Daaronder is het verschil tussen Ultra HD en Full HD niet waarneembaar, dus is een duurdere 4K monitor bij die kleinere formaten eigenlijk zonde van je geld. Zo zijn er peperdure 4K laptops op de markt die soms wel duizenden euro's kosten. Maar voor de beeldkwaliteit hoef je dat echt niet te doen.Hoe groter het scherm is, hoe beter het verschil zichtbaar wordt. Bij de 43 inch grote Philips Brilliance zal je dus meer van de 4K Ultra HD beeldkwaliteit merken dan bij de 28 inch iiyama G-Master Gold Phoenix. Maar niet iedereen zal zo'n grote monitor op zijn bureau willen. Deze monitor met een beelddiagonaal van 110 centimeter zal vooral worden gebruikt voor presentaties en als alternatief voor een televisie.

Het verschil tussen een Full HD monitor en een Ultra HD 4K monitor

Het verschil zit hem in de resolutie. Ultra HD beelden worden in een resolutie van 3840 bij 2160 pixels getoond, dus er worden meer dan 8,2 miljoen beeldpunten gebruikt. Dat leert natuurlijk een enorm scherp beeld op. Vier keer scherper dan Full HD. Daarom ook de naam 4K.Kijk bij de bovengenoemde aanbevolen computerwinkels om een Ultra HD 4K monitor tegen de laagste prijs te kopen.

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.
/* Google analytics */ /* einde Google analytics */