Beamer top 5

Bas van Rijswijk     16:25    


Welke beamers worden het meest gebruikt? Welke beamers zijn het best voor jou toepassing? Hier de informatie en de beamer top vijf.


Beamer top vijf

Per 7 mei 2016

1. Optoma HD141X
2. InFocus IN118HDxc
3. Optoma H183X
4. Acer X133PWH
5. Philips PicoPix 3411

Deze beamer top vijf is gebaseerd op de verkoopcijfers van het Beamercenter. Kijk op het Beamercenter voor alle informatie, tips en prijzen van beamers. Inclusief een handige Beamer Keuzewijzer.

ANSI-lumen (lichtopbrengst)

De lichtopbrengst van de lamp van de beamer wordt uitgedrukt in ANSI-lumen. Hoe groter de ruimte hoe meer ANSI-lumen je nodig hebt voor een goed en duidelijk beeld. Ook een grotere projectie heeft meer ANI-lumen nodig. Maar kijk uit, een teveel aan lumen werkt het contrast tegen.

Thuisbioscoop of kantoor?

Gebruik je de beamer om spreadsheets en powerpoints te tonen in een onverduisterde ruimte of gebruik je hem om films te kijken in je eigen bioscoop? Als je films in een verduisterde kamer kijkt heb je minder lumen nodig. Gebruik voor een goede beeldkwaliteit (films) altijd een projectiescherm. Dat geeft een veel beter beeld dan een witte muur.

LCD, DLP of LED?

DLP beamers zijn compacter en lichter dan LCD beamers. LCD beamers bieden een lens shift en een betere zoom. LED beamers (of eigelijk LED-DLP beamers, want dit zijn DLP beamers met een LED-lamp) hebben de meeste branduren, maar LED heeft wel de minste lichtopbrengst.

Kijk hierboven bij het Beamercenter voor alle informatie, tips, advies, reviews, prijzen en voordelen en nadelen van iedere beamer.

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.
/* Google analytics */ /* einde Google analytics */